Lifestyle Stiri

Editura Neverland pregătește volumele „Dumitru Tinu și Adevărul”

18 sept. 2020 2 min

Editura Neverland pregătește volumele „Dumitru Tinu și Adevărul”

Reading Time: 2 minute

Editura Neverland din București pregătește lansarea a două volume impresionante, cu titlul „Dumitru Tinu și Adevărul” – Volumul I – „Ieşirea din tranşee” (1989-1995) și Volumul II – „Spre staţia Speranţei” (1996-2002)

Este vorba despre ceea ce se poate numi „Opera Omnia” a regretatului jurnalist român, Dumitru Tinu, cel care și-a legat indisolubil numele de ziarul „Scânteia”, ulterior, „Adevărul”, canalul media prin care s-a consacrat și prin intermediul căruia a rămas în analele presei românești.

Lucrarea a fost îngrijită de fiul acestuia, Andrei Tinu, care a structurat, cu minuțiozitate, toate contribuțiile editoriale ale marelui ziarist, Dumitru Tinu, în două părți distincte. Prefața este semnată de către unul dintre prietenii săi gazetari – Sorin Roșca Stănescu, cel care își potrivește cuvintele anume pentru a-l evoca, emoționant și credibil, pe colegul său dispărut în mod straniu, prea devreme.

Dumitru Tinu a fost ziarist, publicist, comentator, șef adjunct al Secției de Politică Externă, redactor-șef adjunct al ziarului „Scânteia”, redactor-șef adjunct al noului ziar „Adevărul”, apoi, redactor-șef și director, președinte al Clubului Român de Presă și președinte-director general al S.C. „Adevărul” S.A. Timp de 40 de ani a scris acolo, mărunt, cu vână, dar și cu echilibru, pentru același titlu de ziar. A fost și a rămas un model în galeria jurnaliștilor cu vocație din România.

„Dumitru Tinu a fost unul dintre puținii ziariști care au supraviețuit cu demnitate comunismului. Fondul său profund onest l-a ajutat să se adapteze la democrație, rămânând unul dintre cei mai vajnici adversari ai ciocoismului, ai exceselor din politică. Între ziariști, Dumitru Tinu era simbolul spiritului de breaslă.” – scria Cornel Nistorescu.

„Doisprezece ani de zile am trăit împreună cu domnul Tinu mai mult decât împreună cu propria-mi familie. După atâta timp, tenacitatea uluitoare cu care acest om lucra asupra lui însuși mă făcea aproape să nu îl mai percep fizic, îi simțeam doar făptura. Comunica o senzație de energie fără limite.” – își amintea Cristian Tudor Popescu.

„Cred că tuturor celor contemporani cu tata, dar și celor care se adâncesc acum în documentare sau care vor să studieze un tipar de presă responsabilă și serios asumată, le vor fi cu adevărat utile aceste două volume de restituiri. Dumitru Tinu este un nume care merită, cu prisosință, un loc în biblioteci și în conștiința publică!” spune Andrei Tinu în preajma lansării, care va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie.

Precomenzi la adresele:

https://www.ujmag.ro/beletristica/dumitru-tinu-si-adevarul-volumul-i-iesirea-din-transee-1989-1995

https://www.ujmag.ro/beletristica/dumitru-tinu-si-adevarul-volumul-ii-iesirea-din-transee-1996-2002

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: