Brand Focus CSR Stiri

Paharele “Coffee 2 Go”, șevalet pentru tinerii artiști români

30 oct. 2019 2 min

Paharele “Coffee 2 Go”, șevalet pentru tinerii artiști români

Reading Time: 2 minute

7 din 10 adulți români nu și-au dezvoltat aptitudinile artistice din adolescență din motive financiare, spune un studiu național comandat de către Școala de Valori. “Coffee 2 Go” susține ediția de anul acesta a programului Bursele stART, programul care oferă sprijin financiar adolescenților talentați. Lanțul de cafenele a lansat o ediție limitată de pahare cu un design aparte, inspirat din lucrarea Liviei Greaca, “Fecund”, una dintre beneficiarele Burselor stART, cu scopul de a-i face atenți pe oameni la artă.

Adolescenții talentați la pictură, muzică, grafică, vlogging, scriere creativă sau fotografie, care au nevoie de ajutor financiar pentru a-și transforma pasiunea într-o profesie, sunt sprijiniții de programul Bursele stART, inițiat de Școala de Valori și susținut de Provident. Aceștia pot aplica pentru burse până pe 10 noiembrie 2019.

“Arta necesită nu doar talent, dar și efort, atât intelectual cât și financiar. De aceea, noi dăm credit tinerilor artiști prin aceste Burse stART, ce pot ajunge până la 6.000 de lei, anual.  În plus, pe lângă burse, îi ajutăm să se înscrie la concursuri naționale, expoziții, îi includem în programe de mentorat și de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională și personală”, a declarat Dragoș Beldugdanu, Social Engagement Manager, Școala de Valori.

Aproape trei sferturi dintre respondenții studiului comandat de Școala de Valori au regrete că nu și-au cultivat pasiunile artistice, cele mai regretate pasiuni din timpul școlii fiind muzica (28%), sportul (27%), dansul (22%), fotografia (21%) și pictura (20%).

“Coffee 2 Go” nu se află la prima inițiativă de susținere a tinerilor talentați, încă din 2017 paharele de cafea sunt spațiu de expoziție pentru lucrări de artă, prima pictură fiind “Swing”, a artistei Andreea Macovei, în colaborare cu Pavot Gallery. Ulterior, design-ul a preluat lucrarea “Viziunile unui Șaman 4”, a pictorului Sorin Crețu.

Mai multe detalii despre proiectul de burse sunt disponibile pe pagina dedicată proiectului.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: