Lifestyle Stiri

Electric Castle 2017, mai mult decât muzică bună

13 iun. 2017 2 min

Electric Castle 2017, mai mult decât muzică bună

Reading Time: 2 minute

Experiența Electric Castle se trăiește timp de 5 zile, 24 de ore din 24. Fiecare moment al zilei este o  șansă pentru participanți de a fi parte dintr-o lume în care muzica se îmbină cu pictura, teatrul, experiemente audio și video sau poveștile de succes ale unor oameni ce au reușit să marcheze domeniile în care activează.   

„Lords of Lightning” și „Cirque Bijou” sunt două dintre premierele incluse în secțiunea de „Arts & Performances”.

Produs de un colectiv de artiști din Noua Zeelandă și Marea Britanie, «Lords of Lightning»  este un spectacol în care tehnologia întâlnește creativitatea iar rezultatul devine  o experiență magică. Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina serile Electric Castle, timp de trei ori pe zi, de joi până duminică.

Suprafata festivalului va fi pusă și mai mult în valoare, anul acesta, de Cirque Bijou, o trupă care depășește granițele spectacolului contemporan, căutând mereu experiențele noi. La Electric Castle, artiștii britanici vor da culoare festivalului printr-o coregrafie de umbrele iluminate, care își sincronizează culorile și pulsațiile.

Odată cu a cincea ediție, participanții vor putea păși în interiorul castelului Banffy, unde mai multe încăperi au fost reabilitate. Acestea vor găzdui instalații de artă interactive. Artistul Klaus Obermeyer propune trei instalații interactive care oferă nu doar spectacol, ci și prilej de auto-descoperire și colaborare cu prietenii pentru a crea o experiență nouă.

Tudor Giurgiu, Cosmin Bumbuț sunt printre invitații sesiunilor „let’s talk”, secțiune organizată de TEDx Eroilor.

Electric Castle menține deschis apelul de proiecte pentru artiștii români. Alte noi instalații și proiecte sunt așteptate ca propuneri de la designeri și arhitecți din întreaga țară care vor să dea viață spațiilor de festival pe care și le-au imaginat. Proiectele selectate vor primi granturi de până la 5.000 de euro pentru a deveni realitate. Este de asemenea deschisă înscrierea trupelor și artiștilor români aflați la început de carieră, care vor să își aducă muzica în fața a mii de oameni.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: