Stiri Tech

Elevii din mai multe licee produc echipamente medicale la imprimante 3D

apr. 4, 2020 < 1 min

Elevii din mai multe licee produc echipamente medicale la imprimante 3D

Reading Time: < 1 minut

România, la fel ca alte ţări, se confruntă cu o criză acută sub toate aspectele, generată de apariţia COVID-19. În acest context  extrem de dificil, tehnologia 3D Printing se dovedeşte a fi foarte utilă şi eficientă în lupta de combatere a epidemiei, fiind o tehnică rapidă, cu ajutorul căreia se suplimentează necesarul de diverse materiale de protecţie pentru spitale.

Astfel, reţeaua Edutech de hub-uri de imprimare 3D şi profesori preuniversitari pregătiti şi certificaţi 3D Printing, creată în cadrul proiectului „Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”, se alătură eforturilor colective de a identifica soluţii viabile pentru combaterea efectelor crizei. Multe dintre cadrele didactice lucrează pentru acoperirea nevoilor de viziere din mai multe spitale. Aşa se întâmplă deja la Colegiul Naţional Ioan Slavici din Satu Mare sau Colegiul Naţional Decebal din Deva.

„Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” este un proiect ce vizează orientarea învăţămâtului preuniversitar, inclusiv a celui profesional şi tehnologic, spre noi specializări cu potenţial de creştere economică, aşa cum este imprimarea 3D. Ajuns la a 3-a ediţie, proiectul a reuşit până acum activarea a 30 de hub-uri 3D Printing în cadrul mai multor licee din 27 de oraşe din întreaga ţară şi a dezvoltat o reţea de peste 60 de profesori, spcializaţi în modelare şi imprimare 3D, care deja au îniţiat şi certificat sute de liceeni în acest domeniu.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: