Companii Business Management Stiri Tech

Endava trece la sistem de muncă hibrid. Ce înseamnă asta pentru cei peste 3.000 de angajați din România

30 sept. 2021 2 min

Endava trece la sistem de muncă hibrid. Ce înseamnă asta pentru cei peste 3.000 de angajați din România

Reading Time: 2 minute

Endava, compania de software britanică care are peste 8.000 de angajați în întreaga lume și peste 3.000 în România, anunță că va trece definitiv la sistemul de lucru hibrid. Compania a optat pentru acest model, nu doar ca răspuns la contextul sanitar actual, ci mai ales deoarece angajații săi au spus că preferă să aibă flexibilitate și să poată lucra fie de acasă, fie de la birou.

Viitorul este flexibilitate

Conform unui sondaj intern realizat de Endava 75% dintre colegii intervievați au declarat că preferă în acest moment să continue să lucreze de acasă, iar 47% au declarat că ar dori să aibă în continuare opțiunea de a lucra atât de acasă, cât și de la birou.

Când a început pandemia, siguranța colegilor și clienților noștri a fost principala noastră prioritate. Dar știam că pe termen lung nu va fi suficient, deoarece pandemia, ca majoritatea celorlalte perturbări majore, a schimbat paradigma în multe afaceri. Credem că viitorul muncii este definit de flexibilitate – combinând beneficiile muncii de acasă pentru fiecare dintre noi cu nevoile de sincronizare și aliniere a echipei. De asemenea, analizele și cercetările noastre ne-au arătat că secretul succesului este într-un raport personalizat între cele două elemente. Fiecare echipă este diferită și are nevoi diferite. Acesta este fundamentul sistemului hibrid pe care-l propunem acum și vom continua să ne adaptăm pe măsură ce învățăm din experiențele recente”, a declarat Claudiu Constantinescu (foto), Director Regional, Central Europe, Endava.

Când se vine la birou

În cadrul Endava, echipele de proiect sunt extrem de importante, mai ales că fiecare acționează cu extrem de multă independență, lucrează împreună și își asumă responsabilitățile împreună. Prin urmare, sistemul de muncă hibrid, permite echipelor să lucreze atât de acasă, dar să vină și la birou pentru activitățile comune, cum ar fi Ceremoniile Agile. În plus, angajații Endava vor putea veni la birou pentru programele de training, în programele de internship, workshopuri sau orice alte activități în care interacțiunea față în față este preferată. 

Munca în postpandemie

Potrivit unui studiu PWC publicat în luna martie a acestui an, 72% dintre oameni doresc să aibă atât opțiunea de a lucra de acasă, cât și de la birou . De asemenea, Microsoft, în studiul lor privind tendințele pe piața muncii, declară că majoritatea oamenilor ar dori să aibă opțiuni flexibile pentru munca de la distanță, în timp ce 67% dintre angajați doresc mai mult în colaborarea în persoană post-pandemie.

„Studiile globale, precum și propriile noastre cercetări, arată că lipsa interacțiunii sociale, care este o consecință a modelului de lucru de acasă, afectează modul în care învățăm, conducem echipe, inovăm sau performăm și de aceea continuăm să credem că munca în echipă este cea care produce cele mai bune rezultate”, a delcarat John Cotterell, CEO Endava.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: