Lifestyle Stiri

Etapa de Mixologie, cel mai aşteptat eveniment de la Barmaniada 2016

23 sept. 2016 2 min

Etapa de Mixologie, cel mai aşteptat eveniment de la Barmaniada 2016

Reading Time: 2 minute

Marţi, 27 septembrie, va avea loc Etapa de Mixologie, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din cadrul Barmaniada 2016. Cea de-a doua probă a competiţiei va reuni într-o atmosferă creativă și plină de energie cei mai talentați barmani mixologi din țară, de la ora 20:00, la Nomad Skybar (Smârdan 30).

Etapa de Mixologie va pune la încercare nu numai acurateţea tehnicilor folosite de concurenţi, dar şi creativitatea şi atitudinea acestora în prepararea şi prezentarea unor cocktail-uri inedite.

Începând cu ora 20:00, cei mai iscusiți barmani mixologi îşi vor expune îndemânarea şi talentul în faţa juriului, prin prepararea creativă a 4 cocktail-uri pe bază de gin, având la dispoziție 10 minute pentru pregătire și 10 minute pentru prezentarea pe scenă.

Pentru a parcurge cele 4 probe, concurenții vor avea de pregătit un Gin Tonic Twist, un cocktail pe bază de gin, cu tema „Filmul londonez” unde se vor adapta filmelor iconice bazate în Londra. Din Notting Hill în East End, fiecare locație poate inspira în stilul ei rețetele cocktailurilor.  De asemenea, concurenții vor mai avea de preparat un cocktail nonalcoolic, cu tema „New Flavour Profile”, precum și un mix de gin și ceai cu tema „Gin & Tea Match”.

Continuând tradiţia de a reuni profesionişti din plan naţional şi internaţional, şi anul acesta evenimentul se va bucura de prezenţa unui invitat special de peste hotare: Tim Stones, Beefeater Global Brand Ambassador.

Juriul competiţiei va fi format din profesionişti renumiţi, care vor evalua preparatele concurenților din punct de vedere tehnic, senzorial și din punct de vedere al experienței create. Preşedintele comisiei, Tim Stones,  îi va avea alături pe: Bogdan Nicolae, co-fondator Barmania și președinte al Asociației Barmanilor Profesioniști din România; Tudor Alexandru, trainer Barmania și barman profesionist aflat în topul celor mai buni 20 barmani din lume; Ionuț Frangulea, mixology-trainer Barmania și Brand Ambassador Monin; Sima Vasile, barman profesionist cu experiență de peste 8 ani în bartending, Food & Beverage Manager Nomad Skybar.

Cel mai bun barman mixolog din competiţie va câștiga o vizită în Londra și se va califica direct in finala Beefeater MIXLDN, precum și un premiu în valoare de 400 Euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: