Companii Stiri

Holde Agri Invest a atras 12 milioane de lei pe bursă în doar 48 de ore

15 iun. 2020 2 min

Holde Agri Invest a atras 12 milioane de lei pe bursă în doar 48 de ore

Reading Time: 2 minute

Compania Holde Agri Invest SA a închis cu succes cel de-al doilea plasament privat pentru acțiuni, atrăgând 12 milioane de lei de la investitorii pe Bursa de Valori din București (BVB). Oferta a fost lansată pe 11 iunie și închisă pe 12 iunie.

„Cele 12 milioane de lei pe care le-am atras în cadrul ofertei vor alimenta investițiile în spații de depozitare și sisteme de irigații, făcând astfel activitatea Holde mai rezistentă și independentă de factori externi. Agricultura este o industrie care are nevoie de investiții semnificative, mai ales la început de drum”, a declarat Liviu Zăgan, CEO al Holde Agri Invest.

Rata de subscriere a ofertei a fost de 120% și la plasament au participat 80 de investitori noi, ceea ce înseamnă că Holde a ajuns la 132 de acționari, persoane fizice și juridice. SSIF Goldring și BRK Financial Group au fost consultanții autorizați care au asistat Holde în această tranzacție.

Oferta pentru acțiunile Holde a fost structurată în două etape. În prima etapă, au fost vândute acțiuni în valoare de aproximativ 2 milioane de lei acționarilor existenți la acel moment. În a doua etapă, compania a plasat 9.102.322 acțiuni ordinare noi, care au fost vândute pentru 1,1135 lei pe acțiune.

În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Holde este de peste 50 de milioane de lei. Compania operează în prezent 7.000 de hectare de teren, dar intenționează să ajungă la 10.000 de hectare până la sfârșitul acestui an.

Compania se așteaptă să intre la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în septembrie 2020 și se va concentra în perioada următoare pe îndeplinirea ultimelor cerințe oficiale în vederea listării. Holde va fi prima companie ce operează terenuri agricole listată la BVB. Acțiunile companiei vor fi disponibile pentru tranzacționare sub simbolul HAI.

În aprilie, Holde Agri Invest a achiziționat compania Agromixt Buciumeni, care exploatează terenuri agricole în județul Călărași, care a avut anul trecut venituri de peste 20 milioane de lei și un profit net de 5 milioane de lei.

Foto: © Gajus | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: