Crama Avincis redă farmecul Toscanei pe Dealurile Drăgășanilor

Crama Avincis redă farmecul Toscanei pe Dealurile Drăgășanilor

Situată pe domeniul Vila Dobrușa, în inima Drăgășanilor, crama Avincis își suprinde oaspeții cu o experiență viticolă completă, comparabilă cu cele din Toscana sau Bordeaux, unde istoria turismului oenologic datează de sute de ani. Proiectul este menit să readucă vinurile românești pe harta internațională și totodată, să valorifice oenoturismul, prin oferirea unor pachete turistice care includ cazare, masa, degustare de

Vine vremea vinului

Vine vremea vinului

Românii prind, încet-încet, gustul vinului de calitate, pe măsură ce tot mai mulți antreprenori, pasionați de universul fascinant al oenologiei, deschid noi crame și podgorii, care se luptă de la egal la egal cu producătorii tradiționali. Somelieri străini, participarea la târguri internaționale, precum și pariul pe turismul viticol sunt doar câteva dintre armele care îi fac pe antreprenori să vadă

Pledoarie pentru autenticitate

Pledoarie pentru autenticitate

Oliver Bauer este creatorul vinurilor Știrbey, iar în 2012 a înființat și o cramă, unde face vinuri dintr-un singur soi, obținute prin metode tradiționale de vinificație dar cu ajutorul tehnologiei moderne. Spune că este mai degrabă „un ghid al vinurilor“ decât un producător, pentru că vrea să lase fiecare vin să se exprime singur. Erați deja un cunoscut creator de