Antreprenori by eMAG Companii

Crama Avincis redă farmecul Toscanei pe Dealurile Drăgășanilor

3 nov. 2016 2 min

Crama Avincis redă farmecul Toscanei pe Dealurile Drăgășanilor

Reading Time: 2 minute

Situată pe domeniul Vila Dobrușa, în inima Drăgășanilor, crama Avincis își suprinde oaspeții cu o experiență viticolă completă, comparabilă cu cele din Toscana sau Bordeaux, unde istoria turismului oenologic datează de sute de ani. Proiectul este menit să readucă vinurile românești pe harta internațională și totodată, să valorifice oenoturismul, prin oferirea unor pachete turistice care includ cazare, masa, degustare de vinuri și vizitarea domeniului şi a cramei.

Fiind un proiect de suflet al familiei, Valeriu și Cristiana Stoica au încredințat arhitectului Alexandru Beldiman misiunea de a îmbina tradiția și modernitatea prin restaurarea conacului și prin crearea unei opere de arhitectură modernă pentru cramă. Astfel, domeniul cuprinde astăzi conacul în stil neo-brâncovenesc, dar și un ansamblu de clădiri noi, crama și spațiile de cazare, toate înconjurate de 40 de hectare de vie și învăluite de o liniște profundă.

Crama a fost concepută sub forma unei nave, situată pe coama dealului Dobrușa, fiind perfect integrată în peisaj. Design-ul inedit, obținut prin îmbinarea zidurilor placate cu calcar de Arnota și a gazonului care urcă până la acoperiș, este completat de cele trei apartamente cu faţadele din lemn ce străjuiesc terasa. Pe lângă acestea, în clădirea cramei mai sunt amplasate 10 camere duble fiecare purtând numele unui soi de vin. Toate aceste spaţii asigură o capacitate de cazare de 28 de persoane în regim double sau 14 persoane în regim single oferindu-le oaspeților o panoramă impresionantă asupra domeniului, viei și râului Olt.

Fie că aleg să petreacă weekend-ul aici sau își doresc un refugiu în timpul săptămânilor agitate, vizitatorii cramei au ocazia să deguste tradiționalele vinuri aromatice, cu o bună aciditate, Crâmpoşie Selecţionată şi Tămâioasă Românească, precum și vinurile roșii din regiune, produse în principal din Cabernet Sauvignon și din soiul local Negru de Drăgășani.

Odată ajunși la AVINCIS, oaspeții pot îmbina rafinamentul și savoarea preparatelor culinare cu soiuri alese precum Cuvée Petit – Sauvignon Blanc, Fetească Regală & Pinot Gris, Rosé, Negru de Drăgășani, Merlot, Cuvée Grandiflora – Cabernet Sauvignon & Merlot sau Cuvée Andrei – Cabernet Sauvignon.

Crama AVINCIS de pe domeniul Vila Dobrușa este o destinație aparte, o oază de linişte și relaxare, al cărei farmec e completat de savoarea vinurilor de calitate. Bucură-te și tu de o experiență inedită, care îmbină trăsăturile vacanțelor clasice cu farmecul descoperirii unei regiuni viticole, a cramei, vinurilor și mai ales, a poveștilor aflate în spatele acestora.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: