Stiri Marketing

Eurovision şi Campionatul Mondial de Fotbal, din nou la TVR

14 oct. 2016 < 1 min

Eurovision şi Campionatul Mondial de Fotbal, din nou la TVR

Reading Time: < 1 minut

Concursul Internaţional Eurovision din anul 2017 şi următoarele două ediţii ale Campionatului Mondial de Fotbal vor putea fi urmărite la TVR. Acest lucru se datorează acordului la care s-a ajuns cu privire la plata datoriilor Televiziunii Române către European Broadcasting Union (EBU).

Datoriile acumulate de TVR în ultimii ani au determinat EBU să o excludă de la cea mai recentă ediţie a concursului Eurovision. Ameliorarea situaţiei financiare a televiziunii publice a premis conducerii acesteia să demareze o negociere cu reprezentanţii EBU, astfel încât telespectatorii săi să poată beneficia de programele cu care sunt obişnuiţi. În urma negocierii, s-a stabilit ca datoriile istorice, de aproximativ 10 milioane de Euro, să se plătească în cel mult trei ani, iar plăţile la zi s-au fixat pentru competiţiile deja contractate până în anul 2022.

„Mi se pare esenţial să ne încadrăm în veniturile actuale şi să oferim celor care plătesc taxa tv ceea ce ei au arătat că doresc să vadă, nu numai ce ne este nouă la îndemână să bifăm că dăm ceva la televizor; nu doresc să trecem iar prin momente ca acela în care am fost scoşi din competiţia Eurovision sau cel în care a fost clar că am pierdut Campionatul European de Fotbal 2016. Vreau să revenim la performanţele de acum 10 ani şi să contăm pe această piaţă.”, declară Irina Radu, Preşedinte-Director General al SRTv.

Decizia EBU de a accepta eşalonarea se bazează pe încrederea pe care Televiziunea Română a câştigat-o prin transparenţa actualului management şi abordarea profesionistă a problemelor instituţiei. În continuare, EBU susţine TVR prin servicii gratuite de consultanţă, oferite de către o echipă de specialişti din străinătate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: