Lifestyle Stiri

Excelenta vinurilor romanesti, regasita in ”The Wine Book of Romania”

12 apr. 2016 2 min

Excelenta vinurilor romanesti, regasita in ”The Wine Book of Romania”

Reading Time: 2 minute

„Cartea vinurilor romanesti / The Wine Book of Romania” ghid initiat si realizat de Marinela V. Ardelean si publicat de Editura RAO, in versiune bilingva, se lanseaza miercuri, 13 aprilie, la Uanderful, in Bucuresti. Ghidul reprezinta un instrument complex de cunoastere si clasificare a vinurilor de top din Romania si Republica Moldova, atat pentru publicul larg, cat si pentru specialisti si importatori.

Anul trecut, un juriu de opt experti internationali, dintre care doi Masters of Wine, a realizat cea mai amplă evaluare a aproape 250 de vinuri din Romania și Republica Moldova, in cadrul unui eveniment de jurizare internatională. Aceasta evaluare a avut loc pentru realizarea primei editii a ghidului de vinuri romanesti: „Cartea vinurilor romanesti / The Wine Book of Romania”. In acest ghid au fost descrise si clasificate 214 vinuri, iar 15% dintre acestea au obtinut cinci stele.

Membrii juriului primei editii volumului„Cartea vinurilor romanesti / The Wine Book of Romania”  sunt Caroline Gilby – Master of Wine (Marea Britanie), Rod Smith- Master of Wine (Franta), Luiz Alberto- Wine Expert (SUA), Paul Robert Blom (Olanda), Helmuth Koecher (Italia), Zoltán Szövérdfi – Szép (Romania), Cosmin Grozea (Romania) si Mi Yeun Hong (Coreea).

Marinela V. Ardelean este specialist in branding şi business development in industria enogastronomica, degustător profesionist in concursuri internationale de vinuri si profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT).  Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel international despre vinurile romanesti – „50 de vinuri romanești intalnesc 50 de preparate culinare italiene”, Marinela este si initiatoarea proiectului „Cartea vinurilor romanesti / The Wine Book of Romania”, primul ghid care cuprinde descrierea si clasificarea celor mai bune vinuri din Romania si Republica Moldova.

Prima editie a cartii vinurilor „Cartea vinurilor romanesti / The Wine Book of Romania” anunta lansarea RO-Wine|The Wine Festival of Romania, festival ce va reuni vinurile de top romanesti, cu cele de renume international. Se vor putea degusta vinurile de top a peste 50 de producatori, 30 autohtoni si 20 internationali. Evenimentul va avea loc in luna mai, pe parcursul a doua zile, la Fratelli Studios, in Bucuresti.

Pentru mai multe informatii accesati: www.romaniawinefestival.com sau www.marinelaardelean.com.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: