Lifestyle

Exotismul salbatic al naturii

12 iun. 2015 3 min

Exotismul salbatic al naturii

Reading Time: 3 minute
Razvan Diratian
Razvan Diratian, Director General, Avon Cosmetics Romania si Republica Moldova

Vacanta in Tanzania a fost de departe cea mai inedita si frumoasa experienta exotica. Recomand safariul tuturor iubitorilor de animale, dar si celor carora le place natura salbatica, foarte putin atinsa de civilizatie. Pentru mine a fost un sentiment aparte sa vad multe din speciile de animale, sa le cunosc cat de cat comportamentul in libertate si de asemenea sa pot face fotografii deosebite.

Cand este bine sa mergi in Tanzania?

Eu am mers in Tanzania la mijlocul lunii august si consider ca este o perioada propice, pentru ca sansele de ploaie sunt foarte mici. Practic, fiind in zona Ecuatorului temperatura este constanta, incercati totusi sa evitati sezoanele ploioase (martie – mai si noiembrie – ianuarie). Perioada iulie – august poate fi extrem de spectaculoasa in zona Serengeti, pentru ca veti putea vedea Marea Migratie – sute de mii de antilope in calatoria lor catre zonele cu mai multa hrana.

Unde sa te cazezi?

Pentru a fi in mijlocul naturii cazarea se face in asa-numitele lodge-uri, respectiv niste tabere in mijlocul savanei, uneori chiar in corturi amenajate. Conditiile sunt decente, poate chiar foarte bune, dar nu incercati sa comparati cu cele 4 sau 5 stele cunoscute, pentru ca aici sunteti la zeci de kilometri distanta fata de orice asezare. Pregatiti-va sa auziti animalele pe durata intregii nopti, sa vedeti animale mici prin campus, iar in unele situatii sa fiti insotiti de rangeri din camera pana la restaurant.

IMG_7517Ce sa vizitezi?

Recomand rezervatiile naturale Ngorongoro, Serengeti si Tarangire, iar daca aveti extra timp merita o vizita si in Kenya, respectiv in rezervatia Masai Mara. Dupa o saptamana de aventura si efort in safari, puteti sa va planificati o perioada de odihna si relaxare in Zanzibar, la plaja. Aici mi-au placut enorm plantatiile de condimente, excursiile prin imprejurimi, dar si leneveala la soare. Nu ratati o excursie in Stone Town, unde pe langa multe altele puteti vizita si casa in care s-a nascut Freddie Mercury.

Unde sa faci cumparaturi?

Aici nu stiu sa raspund pentru ca, in general, nu fac cumparaturi in vacanta, cu atat mai putin in cazul vacantelor in care caut natura, precum si in locurile cat mai putin circulate sau comerciale. Cu siguranta veti putea gasi o multitudine de produse artizanale, direct de la sursa. De asemenea, veti putea cumpara condimente si fructe, dintre cele mai diverse, direct din gradina si veti avea surpriza sa descoperiti arome noi, dar si mult mai puternice.

Amilevin dreamstime.com
@Amilevin / Dreamstime.com

Unde sa te distrezi sau sa te relaxezi?

|n perioada dedicata safariului, posibilitatile de distractie sunt relativ reduse, dar veti gasi probabil o piscina si un cocktail in fiecare lodge. |n Zanzibar insa exista cluburi si pub-uri pline de europeni, iar viata de noapte in Stone Town va poate stinge setea de socializare.

 

 

Credit Foto: @Aleksandar Todorovic /Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: