BizRemote by certSIGN Lifestyle

Mutare-surpriză: Airbnb se pregătește de listarea la bursă până la sfârșitul anului

aug. 12, 2020 2 min

Mutare-surpriză: Airbnb se pregătește de listarea la bursă până la sfârșitul anului

Reading Time: 2 minute

Platforma globală de ospitalitate peer-to-peer Airbnb se pregătește de listarea la bursă, potrivit The Wall Street Journal, o decizie suprinzătoare în actuala situație, mai ales după ce compania și-a redus cu 25% numărul de angajați din cauza pandemiei de COVID-19.

Airbnb ar urma să depună documentația necesară la Comisia Federală pentru Tranzacții Mobiliare (SEC) până la sfârșitul acestei luni, oferta de listare fiind realizată cu ajutorul Morgan Stanley și Goldman Sachs.

Surpriza nu e chiar atât de mare, întrucât surse apropiate companiei anunțaseră de ceva vreme că 2020 este anul vizat pentru listare, însă analiștii considerau că momentul nu este deloc prielnic pentru un business care se bazează pe turism.

Restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei de COVID-19 au afectat serios businessul Airbnb, care estimează că veniturile din acest an vor fi la jumătatea celor înregistrate în 2019.

Airbnb este evaluată în prezent la 18 miliarde de dolari, puțin mai mult de jumătate față de evaluarea la 35 de miliarde de dolari de anul trecut. În aprilie, compania a primit un împrumut de 1 miliard de dolari de la investitori, pentru a face față problemelor aduse de pandemie.

În aprilie, Airbnb a lansat Airbnb Online Experiences, o formulă exclusiv online a segmentului Airbnb Experiences lansat în 2016 în încercarea de a-și extinde activitatea de la simpla intermediere a cazării între gazde și turiști. Este vorba despre noi modalități oferite utilizatorilor platformei să intre în legătură, să călătorească virtual către diverse destinații și, pentru gazde, să poată câștiga bani în timpul pandemiei de COVID-19.

Printre opțiunile oferite de Airbnb se numără meditații cu călugări budiști, întâlniri virtuale cu câinii din Cernobîl (just great, not terrible!), o experiență de gătit cu o familie marocană sau activități de echipă, cum ar fi să faceți cafeaua perfectă, alături de un degustător profesionist. Desigur, puteți alege orice altceva din pagina principală de experiențe online.

Foto: © Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: