Lifestyle

Explozie in cinematografele din Romania – HELI

10 nov. 2013 2 min

Explozie in cinematografele din Romania – HELI

Reading Time: 2 minute

Propunerea cinematografica a Mexicului pentru premiile Oscar din 2014 este cel mai socant thriller mexican, care urmeaza sa fie lansat din 8 noiembrie in cinematografele din tara.

HELI, regizat de unul dintre cei mai provocatori cineasti contemporani, Amat Escalante, a fost distins anul acesta cu Premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes.

Productia mexicana intra in cursa premiilor Oscar din 2014 pentru categoria celui mai bun film strain si a fost selectata pentru tema sa atat de actuala si controversata despre tara contrastelor: narcotraficanti, coruptie, droguri si violenta. 

 

HELI prezinta povestea unui baiat din Mexic, care duce o viata obisnuita, intr-o familie normala. Viata lui se schimba radical dupa ce sora lui, Estela, se indragosteste de un tanar cadet, Beto. El se hotaraste s-o ia de sotie si sa fuga impreuna, insa are nevoie de bani. Drogurile confiscate de superiorii sai din politie si oficial distruse i-ar putea aduce bani buni, asa ca Beto decide sa le fure. Consecintele sunt devastatoare. Intr-o lume a drogurilor, a coruptiei si a cruzimii endemice nu este tocmai usor sa supravietuiesti. Unde este legea cand ai nevoie de ea?

Filmul scandalizeaza si socheaza cu scenele de tortura si violenta, iar unele au fost inspirate de pe youtube si din cazuri reale aparute in presa locala mexicana. Asa cum suna replica unuia din traficantii din film: “ Deschide ochii pentru a nu rata spectacolul!” 

Dupa victoria de la Cannes, ramane de vazut daca thrillerul mexican o sa castige premiul prestigious al Academiei Americane de Film. Astfel, Heli o sa intre pe lista celor mai cunoscute filme mexicane nominalizate la Oscar:  “Labirintul lui Pan” ( Guillermo del Toro),  “Biutiful”( Alejandro Gonzalez Inarritu) si multe altele.

Amat Escalante a fost asistentul de regie al renumitului regizor mexican Carlos Reygadas (Premiul pentru regie la Cannes 2012 cu “Post Tenebras Lux”). A debutat cu filmul “Sangre”(2005), urmat de “ Los Bastardos”.

Din 8 noiembrie in cinematografele din Romania. Mai multe detalii gasiti aici: https://www.facebook.com/Heli.Filmul

TARILER in romana: http://youtu.be/tVVo5F9lomA

Film distribuit de Asociatia Macondo

Parteneri: Esquire, FHM, Ring, Gazeta Sporturilor, Biz, Academia Catavencu, Realitatea.net, CafeGradiva, Orasulmeu, HotNews, Money, Vice, Carturesti, Ziare.com, CinemaRx, Cooperativa Urbana, Sub25, Foaia Transilvana, Koolhunt, Blogu lu` Otrava, La un ceai, Clujul Cultural, Wide, PostModern, Metropolis.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: