Antreprenori by eMAG Finanțe Stiri

Fabrică de startup-uri

5 mart. 2018 3 min

Fabrică de startup-uri

Reading Time: 3 minute

Raiffeisen Bank lansează platforma pentru startup-uri „Factory by Raiffeisen Bank”, o fabrică de afaceri pentru antreprenori.

Pe noua platformă www.raiffeisenfactory.ro va începe, din 20 martie, un concurs de proiecte, iar la finalul perioadei de evaluare, în 29 iunie, cele mai inovatoare și viabile idei de afaceri vor fi  sprjinite cu credite de până la 50.000 de euro, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Programul de finanțare „Factory by Raiffeisen Bank” se va desfășura online, pe www.raiffeisenfactory.ro, în perioada 20 martie-29 iunie 2018, sub forma unui concurs de proiecte, cu mai multe etape. După depunerea proiectelor, acestea vor fi verificate pe baza criteriilor de eligibilitate și apoi vor fi evaluate de specialiștii Raiffeisen Bank. Proiectele selectate pentru etapa finală vor fi invitate să își prezinte în detaliu planul de afaceri și se va lua decizia finală cu privire la proiectele acceptate pentru finanțare prin programul Factory by Raiffesien Bank.  

Prin acest program, Raiffeisen Bank încurajează inițierea și dezvoltarea startup-urilor cu planuri de afaceri solide. Creditele vor fi acordate prin programul COSME, cu garanție de la Fondul European de Investiții.

„Startup-urile obțin destul de greu finanțări de la instituțiile financiar-bancare, întrucât rata lor de succes este, în medie, de 50%. Programul este o șansă pentru antreprenorii care cred în ideile lor de afaceri și în capacitatea lor de a reuși. Facem de fapt o investiție în viitorul economiei românești și o facem cu toată responsabilitatea și deschiderea!” a spus Vladimir Kalinov, vicepreședinte de retail al Raiffeisen Bank.

Cine se poate înscrie pentru a obține o finanțare de 50.000 de euro?  

Participanții la „Factory by Raiffeisen Bank” pot fi întreprinderi mici și mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri, dar nu și-au înființat încă o firmă. Prin înscrierea în acest concurs, antreprenorii își pot testa planurile de afaceri, pot fi ghidați de specialiștii Raiffeisen Bank pe parcursul programului sau până când afacerea devine sustenabilă, se arată în comunicat. 

Creditele solicitate de participanți pot fi de investiții sau tip overdraft, iar termenul de rambursare va fi de până la 5 ani pentru investiții și 12 luni pentru overdraft, cu dobândă preferențială. De asemenea, companiile startup selectate vor fi scutite de comisionul de acordare și vor putea beneficia de o perioadă de grație de până la 6 luni. 

Pe lângă finanțările care vor fi acordate, „Factory by Raiffeisen Bank” vine în sprijinul celor care vor să devină antreprenori cu informații valoroase pentru înființarea unei firme, pentru un plan de afaceri sustenabil. De asemenea, platformă oferă o selecție de știri, tutoriale video de la antreprenori de succes, dicționar de termeni specifici antreprenoriatului și răspunsuri la întrebări frecvențe despre programul de finanțare „Factory by Raiffeisen Bank”.   

COSME este programul UE pentru competitivitatea IMM-urilor care se derulează în perioada 2014-2020, cu un buget total de 2,3 miliarde de euro. Cel puțin 60% din program va fi dedicat facililitarii accesului la finanțare pentru IMM-urile din Europa, prin două instrumente financiare.Prin intermediul mecanismului de garantare a împrumuturilor, programul va oferi garanții și contragaranții instituțiilor financiare, astfel încât acestea să poată pune la dispoziția IMM-urilor mai multe împrumuturi și servicii de leasing financiar. Folosind mecanismul de capi

Companiile pot contacta diferitele institutii financiare existente din tarile lor pentru a accesa fondurilor europene la http://www.access2finance.eu/

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: