Antreprenori Stiri

Facultatea unde inveti sa fii antreprenor de la antreprenori

9 feb. 2016 2 min

Facultatea unde inveti sa fii antreprenor de la antreprenori

Reading Time: 2 minute

The Entrepreneurship Academy (EA), singura facultate de antreprenoriat in care inveti de la antreprenori, incepe cursurile in aceasta toamna. Deschisa in parteneriat cu Team Academy din Olanda, cea mai importanta scoala internationala de antreprenoriat, The Entrepreneurship Academy  aduce in Romania un nou model educational universitar.

Programul de studiu combina cursuri cu experti din mediul de business cu stagii de practica anuale in strainatate. Acest model a fost implementat cu succes si in Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina si Peru, cu rezultate extraordinare: 91% dintre absolventii acestui model educational au un loc de munca in primele 6 luni dupa absolvire, iar 47% au un business sustenabil la 2 ani dupa absolvire.

The Entrepreneurship Academy le ofera tinerilor care isi doresc sa devina antreprenori posibilitatea nu doar sa invete de la antreprenori cu experienta locala si internationala, ci si sa aplice imediat ceea ce invata, familiarizandu-se, astfel, cu realitatile mediului de business din Romania. Pe parcursul celor 4 ani de studiu, studentii antreprenori isi vor imparti timpul intre cursuri de administrarea afacerilor, marketing, economie, management sau vanzari si crearea si dezvoltarea unor business-uri profitabile, sub indrumarea unor antreprenori si oameni de afaceri de renume. Printre acestia se numara si Florin Ilie – Head of Financial Markets Sales al ING Bank in Romania ING, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Cosmin Alexandru – decan al The Entrepreneurship Academy si Sergiu Negut – Antreprenor si Associate Dean la Maastricht School of Management, iar lista este in continua crestere.

In acelasi timp, anual, studentii vor efectua stagii de practica in strainatate – in Amsterdam, Silicon Valley si intr-o tara cu piata emergenta. Mai mult decat atat, la finalul facultatii, ei vor avea propria lor companie deja infiintata si un set de abilitati ce pot fi dezvoltate doar in afara salilor de curs clasice: atitudine antreprenoriala, responsabilitate si capacitatea de a-si transforma ideile in realitate.

Perioada de aplicatii pentru anul universitar 2016‐2017 s‐a deschis in luna ianuarie printr‐o serie de evenimente, numite BootDay, in care liceeni din clasa a XII‐a din toata tara participa la o simulare de o zi a programului de antreprenoriat. Pentru urmatorul eveniment care va avea loc in perioada 12-13 martie inscrierile sunt deschise pe site‐ul: www.entrepreneurship‐academy.ro. Primul BootDay a avut loc sambata, 6 februarie, unde 12 candidati au avut la dispozitie 10 ore sa rezolve un brief al unei companii romanesti si sa propuna solutii reale pe care clientul le poate implementa in dezvoltarea business-ului. BootDay-ul este ultima etapa din procesul de aplicare la The Entrepreneurship Academy, la finalul caruia candidatii primesc raspunsul pozitiv sau negativ in privinta acceptarii lor la facultatea de antreprenoriat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: