BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

FED: Economia SUA se redresează într-un ritm modest

04/03/2021 < 1 min read

FED: Economia SUA se redresează într-un ritm modest

Reading Time: < 1 minut

Redresarea economiei americane a continuat într-un ritm modest la începutul acestui an, optimismul oamenilor de afaceri privind evoluţia din următoarele luni şi cererea pentru locuinţe fiind robuste, dar pe piaţa forţei de muncă se constată doar o îmbunătăţire lentă, se arată în raportul „Cartea bej”, publicat de Rezerva Federală a SUA (Fed).

Avansul economiei SUA a fost modest în luna ianuarie și prima jumătate a lunii februarie din 2021 şi încrederea în rândul oamenilor de afaceri este în creştere în ceea ce privește evoluția în urmaroarele 6-12 luni, după ce accelerarea vaccinării a îmbunătăţit perspectivele economice, se arată în studiul Fed.

Îmbunătăţirea perspectivelor economice, pe fondul extinderii programului de vaccinare şi al pachetului de sprijin adoptat recent, a determinat speculaţii pe piaţă că Rezerva Federală a SUA ar putea fi forţată să-şi retragă mai repede decât se estima măsurile de sprijinire a economiei. În ultimele zile, oficialii Fed au respins ideea, arătând spre lista lungă de probleme cu care încă se confruntă economia, de la nivelul ridicat al ratei şomajului la inflaţie.

„Cele mai multe districte au raportat o creştere lentă a nivelului angajărilor în primele săptămâni din 2021. Per ansamblu, cei intervievaţi se aşteaptă la o îmbunătăţire modestă a pieţei forţei de muncă în viitorul apropiat. Creşterea salariilor din multe districte ar urma să persiste în următoarele luni”, apreciază Fed.

Studiul se bazează pe informaţiile colectate de cele 12 districte regionale ale Fed până în 22 februarie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă