BizRemote by certSIGN

Update: Noile declarații valabile pentru deplasări

26 mart. 2020 < 1 min

Update: Noile declarații valabile pentru deplasări

Reading Time: < 1 minut

Guvernul a simplificat modelele declarațiilor pe care trebuie să le aibă asupra sa oricine iese din casă în această perioadă, pentru deplasarea la locul de muncă sau celelalte deplasări permise.

Găsiți mai jos modelele declarațiilor simplificate de guvern.

Descarcă aici model declarație pe propria răspundere

Descarcă aici model adeverință de la angajator

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, autoritățile reamintesc faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

„Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, se srată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), GCS precizează aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Credit foto: ID 127189089 © Vladislav Lukyanov | Dreamstime.com

One Comment
  1. Radu Ivașcu
    Modelul vechi , mai este valabil ?

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: