Business Companii Lifestyle Stiri

Finanțare de 100.000 de euro pentru proiecte care pregătesc Bucureștiul în caz de cutremur

3 iul. 2019 2 min

Finanțare de 100.000 de euro pentru proiecte care pregătesc Bucureștiul în caz de cutremur

Reading Time: 2 minute

IKEA România, ING Bank și Lidl România vor susține timp de un an, cu un buget total de 100.000 de euro, proiecte câștigătoare în ”Bucureștiul Pregătit”, fondul de finanțare pentru cutremur și alte dezastre majore.

Juriul a ales 5 dintre cele 12 proiecte eligibile propuse, câștigătorii fiind anunțați de ”Fundația Comunitară București”.

  1. ”Pregătit înseamnă protejat” este un proiect dezvoltat de ”Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Sector 6”, care presupune o campanie de informare și de educare și instruirea în acordarea primului ajutor. Minimum 145 de persoane vor fi instruite, inclusiv 11 de educatoare iar proiectul va fi finanțat cu 15.000 euro.
  2.  ”Antiseismic District” este un proiect dezvoltat de ”Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN)”, în parteneriat cu ”Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic Re:Rise”. Proiectul este menit să educe și să pregătească membrii comunității urbane foarte vulnerabile la cutremur și va fi finanțat cu 22.000 euro.
  3. ”Acordarea primului ajutor” este proiect dezvoltat de ”Asociația MEDIGATE”, care oferă cursuri de prim-ajutor. Organizația este fondată de medici tineri din sistemul de urgență iar proiectul lor primi o finanțare de 6.000 euro.
  4. ”Sistem de Transmitere a Alertelor prin Radio (STAR)” este dezvoltat de ”Societatea Română a Radioamatorilor” și are ca scop creșterea capacității de furnizare a comunicațiilor alternative post-dezastru. Se estimează o îmbunătățire a acoperirii radio până la 85% în București și Ilfov. Proiectul va fi finanțat cu 25.000 euro.  
  5. ”Câini salvatori” este proiectul derulat de ”Asociația Clubul Câinilor Utilitari” care va fi finanțat cu 32.500 euro. Programul de pregătire pentru câini de căutare și de salvare va certifica zece câini. În prezent, în Capitală sunt doar trei astfel de câini salvatori.
Foto Fundatia Comunitara Bucuresti Foto Fundatia Comunitara Bucuresti 2 Foto Fundatia Comunitara Bucuresti 1

Cele trei secțiuni de interes ale primei runde de finanțare au fost cursurile de prim-ajutor și pregătire pentru dezastre, informarea și simularea pentru cutremur și pregătirea câinilor de căutare-salvare.

În toamna acestui an, ”Fundația Comunitară București” și-a propus să lanseze o nouă rundă de finanțare și caută susținere financiară și din partea altor companii, care înțeleg de ce pregătirea pentru dezastru este responsabilitatea tuturor bucureștenilor.

Cu susținere financiară din partea IKEA România, ING Bank și Lidl România, fondul de finanțare ”Bucureștiul Pregătit” oferă resurse pentru ca subiectul cutremurului și capacitatea tuturor de a se pregăti să crească la un nivel considerabil.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: