Companii Finanțe Stiri Tech

Finanțare de 45.000 euro pentru Kinderpedia

20 sept. 2019 2 min

Finanțare de 45.000 euro pentru Kinderpedia

Reading Time: 2 minute

Kinderpedia a obținut o finanțare de 45.000 euro în cadrul Innovators for Children, finanțare destinată dezvoltării unui modul de progres școlar adaptat curiculei naționale. Totodată, finanțarea va sprijini pilotarea Kinderpedia în școli și grădinițe publice în următoarele 6 luni.

Prin Kinderpedia, soluția completă de management și comunicare dedicată grădinițelor și școlilor, dascălii vor putea introduce informațiile despre progresul copiilor în aplicație și de acolo își vor exporta, în format standard, inclusiv rapoartele oficiale. În plus, informațiile folosesc pentru a urmări parcursul unui copil pe un interval mai mare de timp, situația unei întregi clase sau chiar instituții, dar și pentru a oferi feedback și recomandări părinților. 

Citizen Next, parte a inițiativei CivicTech România, KinetoBebe și Arttachment au fost alte trei business-uri din zona de sănătate și wellbeing care au câștigat la Innovators for Children, un program de accelerare organizat de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Fundația Botnar și Impact Hub Basel.

Pe parcursul celor 100 de zile de program, cele 12 echipe participante au beneficiat de 4 workshop-uri, 3 întâlniri de feedback & follow-up cu echipa de mentori, 5 webinarii de progres, o conferință de tip retreat de 4 zile cu cei mai importanți actori din domeniul sănătății și educației, atât din sectorul public, cât și din cel privat și non-guvernamental.

“Premiul de la Innovators for Children reprezintă o resursă vitală pentru a duce mai departe proiectul nostru de transformare a educației timpurii și este, în același timp, o recunoaștere a eforturilor noastre din ultimii ani și a progreselor extraordinare pe care le-am obținut în ultima perioadă. Chiar vara aceasta, grădinițe și școli de prestigiu precum Ioanid, Elf, Aletheea și multe, multe altele au ales Kinderpedia pentru a-și simplifica activitățile administrative și pentru a oferi prioritate proiectelor educaționale și relației cu familia. Peste 2,000 de familii și aproximativ 200 de dascăli, manageri și personal de suport comunică mai ușor și se organizează mai eficient, cu ajutorul tehnologiei, chiar de la începutul acestui an școlar.

Ne propunem ca în următoarea perioadă să aducem beneficiile tehnologiei și în sistemul public de educație și purtăm discuții cu municipalitățile pentru a pilota Kinderpedia în mai multe orașe”, a declarat Evelina Necula, co-fondator și CMO, Kinderpedia. 

În cadrul Innovators for Children, Citizen Next, parte a inițiativei CivicTech România, a obținut 22.500 euro pentru părinte.eu,  o aplicație prin care părinții sunt notificați de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum și de alte investigații recomandate.

Asociația KinetoBebe primește 17.500 euro pentru un laborator digital de stimulare neuromotorie a copiilor, care să creeze conținut pentru o rețea de micro-learning pentru kinetoterapeuți. Astfel, va fi dezvoltată o platformă de învățare de bune practici pentru specialiști, care vor susține recuperarea mai rapidă a copiilor.

O finanțare de 15.000 euro va sprijini lansarea Arttachment, o aplicație cu scopul de a sprijini relația dintre părinți și copii, ghidându-i pe părinți în a susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor. Aplicația va cuprinde diverse tipuri de activități pe care părintele să le facă împreună cu copilul său.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: