Tech

Finantare de 5 mil. $ pentru Vector Watch

25 nov. 2015 2 min

Finantare de 5 mil. $ pentru Vector Watch

Reading Time: 2 minute

Vector Watch a atras o noua investitie in valoare de cinci milioane de dolari, la aceasta runda de finantare participand fondul de investitii GECAD Group, Catalyst Romania si de un grup de investitori privati. Este vorba despre Radu Apostolescu si Bogdan Vlad (antreprenori si investitori, cofondatori eMAG), precum si Mihai Popescu (cu o experienta de 23 de ani in dezvoltarea de platforme informatice si servicii IT).

Infuzia de capital va sustine dezvoltarea produsului si extinderea biroului companiei din zona Bay Area, Statele Unite ale Americii. „Vector si-a dovedit performanta tehnologica prin gama sa de ceasuri inteligente, iar acum este momentul sa aplicam viziunea companiei de a pune la dispozitia cât mai multor producatori de dispozitive wearable platforma sa tehnologica”, a declarat Radu Georgescu, Partener Fondator al GECAD Group. GECAD Group ramane cel mai important actionar al companiei, pana in prezent alocand Vector Watch alte doua milioane de dolari.

Vector2Vector Watch este o companie internationala de tehnologie, cu birouri in Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong si Bucuresti. Fondata in 2014 de Andrei Pitis (Fondator si CTO Vector Watch) alaturi de Irina Alexandru (cofondator si Program Manger) si Dan Tudose (cofondator si Hardware Engineer), compania a dezvoltat un sistem de operare „low-power” propriu, oferind dispozitivelor inteligente o autonomie de 30 zile. Compania a lansat doua modele de smartwatch – Luna, cu aspect rotund si Meridian, cu carcasa dreptunghiulara, disponibile in mai multe variante.

„Avem o echipa puternica de dezvoltatori care lucreaza cu nume respectate din industria dispozitivelor portabile cu scopul de a dezvolta platforma noastra inovatoare, astfel ca, in cele din urma, sa devina un standard al acestei industrii”, a declarat Joe Santana, CEO al Vector Watch.

Cititi povestea Vector Watch aici si aflati dintr-un interviu cu Radu Georgescu care sunt planurile de dezvoltare ale companiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: