Stiri Tech

Revoluție franceză în transporturi

13 mart. 2017 2 min

Revoluție franceză în transporturi

Reading Time: 2 minute

Alstom și NTL au lansat Aptis, un vehicul complet electric, care va fi testat în cea de-a doua jumătate a acestui an în Paris

Alstom și NTL au prezentat la Duppingheim (Alsacia) o soluție inovatoare în domeniul mobilității. Conceptul unic al Aptis, bazat pe cel al unui tramvai, conferă accesibilitate datorită podelelor joase și o vedere de 360 de grade. Două sau trei uși duble de mari dimensiuni vor facilita fluxul de pasageri, precum și accesul scaunelor cu rotile și al cărucioarelor.  

Cum municipalitățile sunt permanent în căutarea unor mijloace de transport mai inteligente, mai eficiente și mai bine conectate, Aptis a atras deja atenția clienților din Europa. În Franța, STIF a decis să lanseze două teste, unul dintre acestea fiind în colaborare cu RATP. Aptis va fi testat în Paris și în regiunea Ile de France, în cea de-a doua jumătate a anului 2017.  

Vehiculul este ușor de întreținut, are patru roți orientabile, comparativ cu două în cazul autobuzelor clasice, astfel că Aptis ocupă cu 25% mai puțin spațiu la curbe, integrându-se perfect în orașe. La oprirea în stații, se reduce astfel spațiul necesar parcării, lăsând în același timp mai mult spațiu disponibil pentru celelalte vehicule.

Alstom și NTL vor furniza nu doar vehiculul, ci un întreg sistem. Acesta include opțiuni de dimensionare și încărcare, infrastructura drumurilor, opțiuni de leasing și garanție, asigurându-se astfel faptul că orașele pot integra cu ușurință și eficient din punct de vedere al costurilor mobilitatea electrică în rețeaua existentă de transport. Datorită costurilor reduse de întreținere și de operare, precum și datorită duratei de viață mai îndelungate comparativ cu autobuzele, costul total de proprietate al Aptis este echivalent cu cel al autobuzelor diesel actuale.

„Prin Aptis, ne completăm oferta de mobilitate electrică și avem posibilitatea de a oferi orașelor o întreagă gamă de soluții urbane. A fost o adevărată provocare să creăm acest concept inovator, care a fost posibil datorită agilității și cunoștințelor NTL în domeniul vehiculelor pe roți și cunoștințelor Alstom în domeniul tracțiunii electrice și integrării sistemelor. În acest moment, suntem extrem de mândri să vă prezentăm această nouă soluție ecologică, în măsură să revoluționeze transportul urban”, spune Henri Poupart-Lafarge, Președinte și CEO al Alstom.

Aptis poate fi încărcat în timpul nopții în depou, sau la fiecare capăt de linie, în timpul operării zilnice. Încărcarea rapidă se face fie prin pantograf, fie prin SRS, sistemul inovator al Alstom de reîncărcare statică .

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: