Companii

Finanțare din bani europeni pentru noua fabrică Arctic din România

16 iul. 2018 2 min

Finanțare din bani europeni pentru noua fabrică Arctic din România

Reading Time: 2 minute

Arctic primește din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) un împrumut de 68 de milioane de euro pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate axată pe producția de mașini de spălat în localitatea Ulmi din Dâmbovița.   

Polat Şen, CFO, Arçelik Group, și Andrew McDowell, Vice-Președinte, BEI

Lucrările de construcție au început în 2017 și  vor fi finalizate anul viitor. Noua fabrică va produce anual aproximativ 2,2 milioane de mașini de spălat și va genera aproximativ 1400 de noi locuri de muncă.

Tranzacție este garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. Sprijinul acordat de FEIS va stimula investițiile străine directe în zonele rurale, pentru a atrage noi investiții și pentru a transforma România într-un centru de producție pentru întreaga Europă.

Noua unitate de producție este prima din România și una dintre puținele din Europa care respectă standardele de tip ,,Industria 4.0”. Proiectul presupune implementarea celor mai recente procese de automatizare și integrarea aplicațiilor de tip IoT (internetul lucrurilor/Internet of Things), inclusiv a utilajelor inteligente, a dispozitivelor interconectate și a tehnologiilor de robotică cooperativă.

Arctic este, în prezent, liderul pieței de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de peste 40%, şi deţine cea mai mare fabrică de producție din Europa continentală, unitatea de la Găeşti producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 de angajaţi, inclusiv subcontractori, şi o cifră de afaceri în 2017 de 2,2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producția totală Arctic este exportată în peste 80 de țări.

Arctic face parte din Grupul Arçelik – al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea din lume.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: