Antreprenori by eMAG Stiri Tech

Finanțare prin crowdfunding pentru OilRight, care face lumânări din ulei alimentar uzat

feb. 21, 2021 2 min

Finanțare prin crowdfunding pentru OilRight, care face lumânări din ulei alimentar uzat

Reading Time: 2 minute

Platforma de crowdfunding prin recompense consolid8 a lansat o nouă campanie de crowdfunding, OilRight.

Prin campania de crowdfunding OilRight – punem uleiul folosit la treabă! de pe platforma consolid8, inițiatorii proiectului doresc să strângă 35.000 de lei pentru a demara producția lumânărilor OilRight, realizate din uleiul alimentar generat de gospodăriile din Timișoara și împrejurimi.

OilRight este o întreprindere socială fondată care a adus în România un model sloven care funcționează din 2014, pornind de la două mari probleme cu care se confruntă România: rata foarte mică de reciclare și procentul extrem de scăzut de ocupare a pieței muncii de către persoanele cu dizabilități.

Inițiatorii proiectului au propus adaptarea modelului OilRight din Slovenia în Timișoara. Uleiul alimentar uzat colectat este încălzit și filtrat pentru a elimina toate impuritățile, fiind apoi amestecat cu arome și coloranți naturali, turnat în vase de sticlă pregătite cu fitile, rezultatul fiind o lumânare complet ecologică, non-toxică, cu un design simplu.

În 2020, OilRight a convins jurații din cadrul Acceleratorului de Întreprinderi Sociale și acum caută finanțare suplimentară pentru a aduce schimbarea în modul în care utilizăm uleiul alimentar și în același timp pentru a asigura integrarea profesională a persoanelor ce provin din medii vulnerabile.

OilRight se axează pentru colectare pe activarea consumatorilor casnici. Aceștia produc peste 50% din uleiul alimentar uzat, iar mai mult de 90% din ei nu îl colectează selectiv. Obiectivul lor pentru următorii trei ani este de a colecta peste 200 de tone de ulei uzat. Uleiul care nu este folosit în producția proprie de lumânări și devine astfel exces pentru propria producție, va fi vândut marilor colectori, urmând a fi transformat în bio-diesel.

Cei care doresc să susțină campania OilRight o pot face alegând dintre cele zece recompense propuse de inițiatorii proiectului, printre care se numără lumânarea OilRight, un kit DIY pentru a colecta uleiul alimentar uzat și un roman grafic cu autograf despre devenirea lui Eli, un om puternic care a trăit peste 20 de ani în instituții rezidențiale.

Crowdfunding prin Consolid8

Platforma consolid8, o inițiativă a echipei fonduri-structurale.ro, a fost creată la finalul anului 2020 ca un instrument care să acopere un gol de finanțare existent în prezent și care să ajute cash-flow-ul antreprenorilor sociali și din industriile creative care generează valoare în comunitate/pentru comunitate prin ideile lor inovatoare.

În schimbul unei recompense, membrii comunității antreprenorului, dar nu numai, pot contribui financiar la dezvoltarea proiectelor de pe platformă.

Platforma a derulat deja cu succes două proiecte de crwodfunding: proiectele Poevie și Bucătăria Dealul Morii, care și-au depășit obiectivul de finanțare cu 169% și, respectiv, 158%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: