Finanțe Stiri

Finanțări pentru antreprenori. Credite de până la 240.000 de lei, cu garanție de 90% acoperită de UE

2 feb. 2021 2 min

Finanțări pentru antreprenori. Credite de până la 240.000 de lei, cu garanție de 90% acoperită de UE

Reading Time: 2 minute

Pana la 31 martie 2021, valoarea creditului pe care antreprenorii mici și mijlocii îl pot primi prin Creditul EaSI de la Patria Bank este dublată la 240.000 de lei, cu o garanție de 90% acoperită de Uniunea Europeană.

Patria Bank anunță și continuarea primirii de cereri de înscriere în programul IMM Invest, ediția 2021, până la 30 iunie 2021, precum și în programul aflat în curs de extindere.

 “Creditarea antreprenorilor prin programul EaSI fără garanții a fost unul din motoarele microfinanțării în Patria Bank în 2020. Fiind un produs dedicat afacerilor mici, cu până la 9 angajați, cum sunt de altfel cele mai multe companii din România, și condițiile de eligibiltate fiind flexible, peste 1.200 de antreprenori l-au accesat anul trecut. După ce în 2020 Patria Bank si Patria Credit au semnat cu Fondul European de Investiții (FEI)  majorarea plafonului garanției oferită de Uniunea Europeana cu 400 de milioane de lei, în total, o nouă veste bună a urmat, respectiv majorarea sumei de creditare la 240.000 de lei și exinderea garanției la 90%. Mai sunt două luni pline în care antreprenorii pot beneficia de acest suport suplimentar (până la 31 martie 2021) și un plus de ajutor pentru un start bun în business anul acesta”, a declarat Iliuță Jitaru, Manager Microfinanțare în Patria Bank și Patria Credit.

Accesarea creditului EaSI se poate face și on-line, canal ales de tot mai mulți antreprenori în 2020, când aproape 15% din volumele EaSI acordate de Patria Bank au venit din conversații începute în mediul digital. Criteriile de acordare sunt detaliate pe site-ul băncii, pe scurt, produsul putând fi accesat de firmele românești care au mai puțin de 9 angajați și activitate de minimum 1 an. „Deschiderea noastră spre susținerea antreprenorilor și spre creditare rămâne mare, iar experiența cu afacerile mici ne-a arătat că putem găsi soluții specifice și particularizate pe fiecare profil în parte, pe EaSI sau alte produse de creditare la fel de avantajoase” a mai menționat Iliuță Jitaru.

„Programul IMM Invest a fost și este o gură de oxigen cu concentrație ridicată pentru afaceri, prin asigurarea lichididății necesare continuării business-ului. În Patria Bank, asigurarea acestui mecanism de garantare a generat un interes important din partea antreprenorilor, volumele creditate în program depășind 200 de milioane de lei și reprezentând cca 40% din finanțarea în segmentul IMM & Corporate al băncii. Prelungirea programului este salutată de antreprenori și de noi, bineînțeles” a declarat Ionuț Coșman, Director Divizia IMM & Corporate în Patria Bank.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: