Companii Management Stiri

Razboiul pentru talente

23 dec. 2015 2 min

Razboiul pentru talente

Reading Time: 2 minute

Mobilitatea fara precedent a fortei de munca si digitalizarea au aruncat companiile din intreaga lume intr-un adevarat war for talent, considera Andreea Mihnea, Director HR al EY Romania.

“Schimbarile profunde care au loc, nu doar in Romania, ci in intreaga lume necesita noi generatii de lideri, de profesionisti care sa transforme oportunitatile in valoare pentru comunitati si pentru societate in ansamblu (…) Companiile din Romania incep sa resimta, la randul lor, tot mai acut aceasta tendinta globala”, spune Andreea Mihnea.

Romania este recunoscuta pentru capitalul uman valoros si accesibil. Este motivul pentru care numeroase companii au inființat aici centre de servicii pentru operatiunile lor din intreaga lume. De cealalta parte insa, un procent semnificativ de romani cu pregatire superioara au ales sa plece din tara pentru a-si valorifica mai bine potentialul, subliniaza reprezentanta EY. Complexitatea schimbarilor din ultimul deceniu pune o presiune din ce in ce mai mare pe oameni, iar companiile au nevoie de angajati tot mai bine pregatiti, mai flexibili, mai deschisi la nou, si mai creativi. Banii nici nu mai sunt uneori parte din aceasta ecuatie, pentru ca este din ce in ce mai greu sa atragi si sa pastrezi astfel de oameni in organizatie.

“Efortul pe care il facem pentru a recruta cei mai talentati absolventi din Romania nu mai este suficient. De aceea, in ultimul an ne-am indreptat atentia catre numerosii romani foarte bine pregatiti care au plecat din tara si care poate s-ar intoarce daca ar identifica oportunitatile potrivite. Cred ca Romania are multe astfel de oportunitati pentru ei, de la pozitiile-cheie din domeniul serviciilor profesionale, pana la alternativa antreprenoriatului, ce cunoaste o dezvoltare fara precedent la nivel local”, spune Andreea Mihnea.

Directorul HR al EY subliniaza ca atat companiile multinationale care opereaza in Romania, cat si cele locale, sunt foarte interesate sa angajeze tineri profesionisti romani, cu solide cunostinte aplicabile in business in acest moment.

EY are peste 212.000 de angajați la nivel mondial in peste 150 de țari. Numai in acest an, compania a angajat aproape 60.000 de specialisti, practic o persoana noua la fiecare 9 minute. In Romania, in 2015, EY a angajat doar in septembrie 101 absolvenți de facultate – cel mai mare numar recrutat pana acum de la deschiderea biroului EY in Romania, in 1992, si cu 20% mai multi fata de anul trecut. Numarul angajatilor din cele 5 birouri din Romania si Republica Moldova a depasit astfel pentru prima data 650 de persoane.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: