fbpx
Lifestyle Stiri

Unde fug românii de frig?2 min

06/01/2017 < 1 min read

Unde fug românii de frig?2 min

Reading Time: < 1 minut

Un număr tot mai mare de români dau muntele pe mare și aleg să călătorească, în sezonul rece, către destinații exotice, vacanțe pentru care scot din buzunare sume cuprinse între 600 și 2.000 de euro.

Temperaturile ridicate și frumusețea locurilor îi determină pe turiștii români care merg în concedii în străinătate, în luna ianuarie, să aleagă destinații exotice. În topul preferințelor din această lună se regăsește mica insulă din Indonezia, Bali, deja consacrată în rândul românilor, după cum arată datele Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România. Dacă vă încântă ideea să fugiți de frigul din țară, atunci este bine să știți că bugetul mediu alocat pentru o vacanță de zece nopți la patru stele în această insulă se ridică la 1.400 de euro de persoană.

„Românii care au ales să călătorească în plină iarnă în afara continentului cu un buget mai redus și-au îndreptat atenția către destinații precum Dubai, unde o vacanță de șapte nopți la un hotel de trei stele, cu bilete de avion incluse, costă, în medie, 600 de euro de persoană”, spune Remus Vișan, Director General al Paravion.

Potrivit acestuia, există un număr ridicat de turiști care profită de perioada de după sărbători pentru a călători inclusiv în destinații precum Maldive, pentru care plătesc, în medie, aproape 2.000 de euro de persoană pentru un pachet ce acoperă transportul cu avionul, transferul de la aeroport și retur și șapte nopți de cazare la un hotel de patru sau cinci stele. De asemenea, apetitul românilor pentru city-breakurile europene se păstrează și în luna ianuarie. Astfel, în topul destinațiilor preferate de către turiștii români se regăsesc marile orașe ale Bătrânului Continent, precum Amsterdam, Munchen, Paris și Viena.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *