Finanțe Stiri

Fitch confirma ratingurile Garanti Bank

19 mai 2016 < 1 min

Fitch confirma ratingurile Garanti Bank

Reading Time: < 1 minut

Agentia de Evaluare Financiara Fitch Ratings a confirmat ratingurile Garanti Bank Romania. Astfel, ratingul pentru datorii pe termen lung al bancii a fost confirmat la ‘BBB-’ (cu perspectiva stabila), cel pentru datorii pe termen scurt, la ‘F3’, ratingul de suport, la ‘2’, iar ratingul de viabilitate, la ‘b+’.

Fitch a accentuat importanta strategica a Garanti Bank pentru banca sa mama, Turkiye Garanti Bankasi (TGB). In luna iulie a anului trecut, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) a preluat controlul majoritar al managementului TGB.

„Avem un angajament solid pe piata locala, iar strategia noastra este sa crestem si sa ne dezvoltam in continuare. Confirmarea Fitch a ratingurilor Garanti Bank reitereaza planurile pe care le avem pe termen lung in Romania”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank Romania.

Garanti Bank Romania face parte din Grupul financiar-bancar Garanti Romania, care reuneste si Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: