Finanțe Stiri

Nextebank devine Patria Bank

15 mart. 2016 3 min

Nextebank devine Patria Bank

Reading Time: 3 minute

Nextebank işi schimba denumirea şi devine Patria Bank, operatiunea de rebranding urmand sa fie finalizata in urmatoarele 3 luni.

„Patria Bank este un brand pentru o banca romaneasca, a carei sigla si imagine porneste de la motivele covoarelor populare romanesti si care descrie dorinta de a fi printre <ai tai>. Plecand de la aceasta simbolistica, dorim ca prin brandul Patria Bank sa consolidam obiectivul nostru de a fi o banca in proximitatea clientilor. Oferim cele mai simple si rentabile servicii bancare, accesibile si flexibile pentru clienti cu simt practic. Speram ca acesta sa fie vectorul care va face din Patria Bank una dintre bancile cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din Romania in urmatorii ani”, a declarat Bogdan Merfea, CEO Patria Bank, intr-un comunicat de presa.

Potrivit reprezentantilor bancii, promisiunea noului brand Patria Bank este de a fi pas cu pas alaturi de clienti, fie ei persoane fizice din mediul urban sau rural, din orase mari sau mici, fie antreprenori care opereaza afaceri medii, mici sau foarte mici.

Chiar daca este pentru prima data cand sloganul ne sustine demersul, dorinta de a fi pas cu pas alaturi de clientii nostri ne anima de 7 ani si a inspirat campaniile „Finantam oamenii, nu hartiile” si „Finantam harnicia” dedicate microintreprinderilor, producatori agricoli din zona rurala, arata reprezentantii bancii.

“Propunem viitorilor clienti de retail o abordare bazata pe tehnologie, insa o <tehnologie cu fata umana>, pusa la dispozitie de Patria Bank in oficiile postale”, a declarat Horia Manda, Presedintele Consiliului de Administratie al Patria Bank.

Pentru a sprijini dezvoltarea clientilor la fiecare pas, chiar si atunci cand le lipsesc garantiile ipotecare pentru a obtine un credit, in toamna anului trecut, in premiera pentru Romania, banca a lansat creditul EaSI in colaborare cu Fondul European pentru Investitii (FEI), un produs de creditare cu garantie europeana, destinat microintreprinderilor. Reprezentantii bancii estimeaza ca prin acest program peste 1.500 de antreprenori vor fi sprijiniti sa isi dezvolte afacerile, chiar daca nu dispun de garantii. “Dorim sa continuam acest gen de abordare inclusiv pentru clientii IMM carora le oferim unele dintre cele mai flexibile produse de creditare de pe piata bancara. Intelegand punctele forte ale fiecarei afaceri, le valorificam in procesul de creditaresi oferim cele mai bune solutii: plafon de creditare pe baza de contracte, cofinantare pentru fonduri europene, produse dedicate agribusinessului – investitii in teren, utilaje si finantare sezoniera pe ciclul agricol”, se arata in comunicat.

Patria Bank a lansat si noile sale produse de retail, printre care creditele de nevoi personale negarantate, in sume de pana la 60.000 lei, dedicate clientilor persoane fizice care realizeaza venituri lunare nete incepand de la 500 lei.

„Avem o serie de proiecte strategice. Una dintre cele mai interesante propuneri pe care o vom adresa publicului, speram, in curand, prin colaborarea strategica cu Posta Romana, este aceea a unor servicii bancare accesibile populatiei in oficiile postale din toata tara. Pentru a face fata acestei provocari propunem viitorilor clienti de retail o abordare bazata pe tehnologie, insa o <tehnologie cu fata umana>, pusa la dispozitie de Patria Bank in oficiile postale. Mai mult, vizam demararea,in cursul acestui an, a unei fuziuni cu Banca Comerciala Carpatica, in care Patria Bank detine 54.79% din actiuni. Anticipam cabanca ce va rezulta in urma fuziunii va deservi un numar de peste 120.000 de clienti prin 120 de sucursale proprii”, a declarat Horia Manda, Presedintele Consiliului de Administratie al Patria Bank.

Patria Bank este o banca romaneasca, fondata in anul 1993 sub denumirea de Banca Romexterra, redenumita ulterior Nextebank. Incepand cu 30 aprilie 2014actionarul principal al bancii este fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF). Principalii investitori in EEAF sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Fondul European pentru Investitii (FEI) – parte din grupul Bancii Europene pentru Investitii, Banca de Comert si Dezvoltare a Regiunii Marii Negre, DEG – parte a grupului bancar german KFW. Patria Bank finanteaza, in principal, IMM-uri si microintreprinderi si doreste ca, in perioada urmatoare, sa isi extinda serviciile de retail, adresandu-se atat populatiei din zonele urbane, cat si celei rurale.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: