Stiri Tech

Safe Travel – Verificarea digitală a sănătății pentru cei care călătoresc cu avionul

6 mai 2021 < 1 min

Safe Travel – Verificarea digitală a sănătății pentru cei care călătoresc cu avionul

Reading Time: < 1 minut

Oricine a zburat recent știe că necesitatea de a arăta analize medicale sau documente care dovedesc vaccinarea este nu tocmai un moment plăcut al călătoriei. Există o multitudine de aplicații digitale și portofele de sănătate care au scopul de a elimina documentele tradiționale, dar nu toți călătorii sunt dornici să descarce încă o altă aplicație pe telefon, pe care probabil o vor folosi destul de rar.

Traveler ID

În acest context, Amadeus a adăugat noi facilități la Traveler ID, o platformă care conectează, digitalizează și automatizează identificarea călătorului și validarea documentelor pe parcursul călătoriei. Această platformă conectează sistemele medicale, integrând mai multe părți implicate în proces și
oferind pasagerilor o modalitate sigură de a demonstra că au documentația de sănătate necesară pentru a călători.

Pentru companiile aeriene și aeroporturi, această soluție poate fi integrată direct în propriile canale digitale. Acesta componentă este inclusă în cadrul sistemelor IT, ceea ce înseamnă că cei care călătoresc nu trebuie să fie redirecționați către aplicații terțe necunoscute, pentru a verifica documentația lor de sănătate.

Self service

Componenta din sistemele Amadeus poate fi utilizată de către pasager, fie înainte de plecare, fie la aeroport, la check-in de la biroul companiei aeriene sau la un dispozitiv self service. Această nouă funcționalitate poate fi integrată în sistemele aeriene ca opțiune independentă, fără a fi nevoie să contractați platforma full Traveler ID.

Parteneri

Amadeus integrează această soluție cu mai mulți agregatori de informații de sănătate, cum ar fi CommonPass și ICC AOKpass1, pentru a permite călătorilor să recupereze înregistrările digitale prin intermediul furnizorului ales de ei, fără a părăsi site-ul companiei aeriene. Platforma are, de asemenea, conexiuni directe pentru centrele de testare în parteneriat cu companiile aeriene,

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: