Stiri

Frumusețea reală iese la rampă

3 sept. 2019 2 min

Frumusețea reală iese la rampă

Reading Time: 2 minute

Curajul de a sfida stereotipurile sociale în ceea ce privește frumusețea și de a face ceva concret pentru a schimba situația, promovând femei reale, va fi tema principală unei sesiuni speciale powered by Dove la conferința Extraordinary Women.

Sandra Bendre – Blogger & fashion Instagrammer, Patricia Luiza Blaj – antreprenoare și jurnalistă, Monica Tamaș – Marketing Leader Home & Personal Care Unilever SCE, Ștefan Chirițescu – Head of Strategy Kubis & Centrade Group și Ruxandra Vodă – Corporate Communications Director Telekom Romania vor discuta despre cum putem ajuta la aducerea în prim-plan a frumuseții reale, renunțând la clișeele care marginalizează majoritatea femeilor.

Sesiunea pornește de la campania #ShowUs, lansată de Dove, pentru a oferi o viziune mult mai cuprinzătoare asupra frumuseții printr-o inițiativă unică. Astfel, Dove, în colaborare cu Getty Images și GirlGaze, organizația care încearcă să promoveze fotografii și regizorii generației Z, creează prima bancă de imagini accesibilă publicului, cu scopul de a schimba stereotipurile de frumusețe globale. Banca de imagini are deja, peste 5.000 de imagini cu femei fotografiate de femei, oferind o viziune mult mai cuprinzătoare asupra frumuseții, la care să apeleze toate rețelele de mass-media și publicitate.

Inițiativa a pornit de la constatarea că imaginile pe care suntem obișnuiți să le vedem în mass-media au un puternic impact asupra încrederii în sine și, de cele mai multe ori, caracteristicile „frumosului” nu cuprind texturile naturale, pielea închisă la culoare sau formele generoase ale femeilor, limitându-le și făcându-le să se simtă marginalizate. Studiile realizate de Dove arată că 70% dintre femei încă nu se simt reprezentate de imagini cotidiene în mass-media, iar 90% din fotografiile de stoc sunt filmate de fotografi de sex masculin.

Extraordinary Women are loc pe 5 septembrie, la Palatul Bragadiru, și este un eveniment Biz, realizat în parteneriat cu Häagen-Dazs și Maresi. Conferința aduce în prim-plan poveștile femeilor extraordinare ale României de astăzi. Este un eveniment despre curaj, despre empatie și inteligență emoțională, despre perseverență și despre reușita în domenii care nu sunt neapărat dedicate femeilor.

Pentru detalii despre program și speakeri vă invităm pe site-ul evenimentului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: