Companii Stiri

Fundatia eMag premiaza olimpicii la matematica, fizica si informatica

25 iul. 2014 2 min

Fundatia eMag premiaza olimpicii la matematica, fizica si informatica

Reading Time: 2 minute

Fundatia eMAG i-a premiat pentru al treilea an consecutiv pe elevii loturilor nationale de matematica, fizica si informatica, medaliati la Olimpiadele Internationale de anul acesta, si pe profesorii care i-au pregatit. Premiile le-au fost acordate in cadrul Galei „Intalnire cu Olimpicii”, ce a avut loc joi, 24 iulie, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I din Bucuresti. Actiunea face parte din programul „Hai la Olimpiada!”, dedicat elevilor, studentilor si profesorilor care fac performanta in educatie.

Fundatia a oferit premii in valoare de 163.000 de lei, acordand cate 10.000 de lei pentru olimpicii medaliati cu aur, 8.000 de lei pentru elevii care au obtinut medalia de argint si 6.000 de lei pentru cei cu medalia de bronz. Profesorii pregatitori au fost recompensati cu premii in valoare de cate 3.000 de lei fiecare. 

Toti cei 15 elevi membri ai echipelor din Romania au obtinut medalii in competitiile internationale la care au participat, astfel: patru medalii de aur, noua medalii de argint si doua medalii de bronz.

Prin programul „Hai la Olimpiada!”, care a debutat in octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din toata tara sunt sprijiniti sa atinga excelenta in educatie. Fundatia eMAG ii sustine astfel pe tinerii pasionati de studiul stiintelor exacte inca din fazele premergatoare participarii la Olimpiadele Internationale si investeste in centre de pregatire organizate in mai multe licee din Bucuresti, sesiuni de pregatire a loturilor olimpice, precum si in organizarea Olimpiadelor Nationale si participarea loturilor restranse la Olimpiadele Internationale.

Elevii lotului olimpic de matematica, coordonat de profesorul Radu Gologan, au obtinut sase medalii, una de aur si cinci de argint, la Olimpiada Internationala de Matematica ce s-a desfasurat la Cape Town, Africa de Sud in perioada 3-13 iulie 2014. Romania a ocupat locul 11 mondial si primul loc din UE la Olimpiada Internationala de Matematica.

Elevii lotului national de fizica, coordonat de profesorii Adrian Dafinei si Delia Davidescu, au obtinut doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz in cadrul Olimpiadei Internationale de Fizica ce s-a desfasurat la Astana, Kazakhstan, in perioada 13-21 iulie 2014. Lotul olimpic de fizica al Romaniei s-a clasat detasat pe primul loc dintre echipele europene prezente la concurs, performanta obtinuta pentru al doilea an consecutiv.

Elevii lotului olimpic de informatica, coordonat de profesorul Constantin Galatan, au obtinut o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz la Concursul de Informatica ce a avut loc la Taipei, Taiwan in perioada 13-20 iulie 2014. Rares Buhai a obtinut a treia medalie de aur consecutiva la Olimpiada Internationala de Informatica, devenind astfel al saselea performer din istoria concursului.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: