BizRemote by certSIGN CSR Stiri

Fundația Ronald McDonald donează 60.000 de euro pentru spitalul Ana Aslan

6 apr. 2020 3 min

Fundația Ronald McDonald donează 60.000 de euro pentru spitalul Ana Aslan

Reading Time: 3 minute

Fundația pentru Copii Ronald McDonald donează 60.000 de euro pentru a susține lucrările de amenajare a secției ATI de la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan. Secția va deservi noul spital temporar ROL 2, care a fost ridicat pentru a asigura asistență medicală specializată pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Prin această donație, Fundația susține o parte importantă din lucrările de amenajare a secției nou înființate, cu o suprafață de 650 mp, care va oferi cele mai bune condiții de siguranță, ajutând astfel la determinarea unui prognostic mai bun pentru pacienții internați.

Conform estimărilor oficialilor Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan, în fiecare lună, secția va putea permite tratarea a cel puțin 50 de pacienți în stare gravă. Pentru noua secție ATI au fost create trei linii noi de gardă, astfel încât medicii să fie alături de cei internați la orice oră din zi și din noapte. În plus, această secție va fi echipată cu panouri de comandă și control, care permit personalului medical să supravegheze și să asiste pacienții, la cele mai înalte standarde de siguranță. Noua secție va fi dată în folosință în cursul lunii aprilie.

„Fundația Ronald McDonald este prima organizație care a decis să ne susțină financiar demersul nostru de amenajare a unei noi secții de anestezie-terapie intensivă în cadrul Clinicii „Ana Aslan” din Otopeni. Vă mulțumim, așadar, pentru tot sprijinul și promptitudinea cu care ați răspuns cererii noastre de ajutor, mai ales că timpul este un factor-cheie în misiunea noastră de a asigura în timp record condiții de tratament pentru cazurile grave de COVID-19 care ajung la spitalul ROL 2, găzduit de INGG Ana Aslan în clinica din Otopeni” a spus Dr. Anca Ștefan, Managerul Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan

„De această dată, pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii COVID-19 ne îndreptăm eforturile spre susținerea amenajării secției ATI de la Institutul Ana Aslan, dar și fiind aproape de cadrele medicale care fac eforturi extraordinare în această perioadă. Este mai important ca oricând să fim solidari și să încercăm să oferim ajutor tuturor celor care au nevoie”, a spus Daniel Boaje, membru fondator al Fundației pentru Copii Ronald McDonald România și director general Premier Restaurants România.

Pentru a oferi mai mult sprijin în lupta cu Covid-19, începând cu luna aprilie, Fundația Ronald McDonald oferă cazare gratuită personalului medical din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, în Casa Ronald McDonald aflată în incinta Spitalului.

Din 2003, Casa Ronald McDonald servește drept casă departe de casă pentru părinții ai căror copii sunt internați în spital pentru tratamente îndelungate, familii care vin din afara Bucureștiului și care au posibilități materiale reduse. Pe perioada epidemiei, însă, medicii și asistentele din Spitalul Grigore Alexandrescu vor locui în cele 14 camere din Casă, pentru a putea fi cât mai aproape de pacienții lor.

„În această perioadă fără precedent în istoria omenirii, fiecare organizație non-profit este pusă să regândească felul în care își poate adapta misiunea în așa fel încât să poată ajută cât mai mult și mai eficient. Împreună cu echipa noastră de la Fundația pentru Copii Ronald McDonald am găsit cele mai bune soluții în care să putem da și noi o mână de ajutor pentru cei care sunt în linia întâi a acestui nemilos război, infecția cu noul coronavirus. Ne înclinăm în fața medicilor și a personalului sanitar din toate spitalele care luptă pentru sănătate”, a  spus Amalia Năstase, Președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald România.

De asemenea, toate fondurile colectate de Fundație în lunile martie și aprilie sunt redirecționate pentru susținerea spitalelor Grigore Alexandrescu și Marie Curie din București, Louis Țurcanu din Timișoara și Sf. Maria din Iași cu echipamente de protecție, materiale și consumabile. Până acum, au fost distribuite 22.000 de mănuși, 12.000 de măști chirurgicale, 500 de kituri complete de protecție pentru personalul medical din cele patru spitale pentru copii.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 20.000 de părinți și copii au fost primiți în aceste „Case departe de casă”. Fundația susține anual spitalele pentru copii din România prin dotări cu echipamente medicale și non-medicale, consumabile și materiale necesare desfășurării actului medical în cele mai bune condiții.

Credit foto: ID 53297349 © Tiverylucky | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: