Stiri Tech

FX6, noua cameră profesională full-frame pentru cinematografia digitală

5 ian. 2021 2 min

FX6, noua cameră profesională full-frame pentru cinematografia digitală

Reading Time: 2 minute

Sony a prezentat oficial noua cameră FX6 (model ILME-FX6V), cea mai recentă adiție a gamei Cinema Line, ce include camerele VENICE și FX9, pentru un conținut cinematografic de top.

Cinematic full-frame

Noua cameră are un senzor full-frame Exmor R CMOS de 10.2 MP  cu iluminare din spate, pentru un interval dinamic extins de peste 15 trepte de expunere, cu sensibilitate ridicată și zgomot redus în imagine. Sensibilitatea ISO de bază pentru modelul FX6 este 800, oferind setări pentru creșterea sensibilității până la ISO 12,800 – cu posibilitate de extindere până la 409,600 – pentru înregistrarea în condiții de iluminare scăzută. Poate să înregistreze în format XAVC All Intra cu o adâncime de culoare pe 10 biți 4:2:2 pentru o calitate a imaginii în DCI 4K (4096 x 2160 până la 60p), QFHD 4K (3840 x 2160 până la 120 p) și FHD (1920 x 1080 până la 240p), pentru înregistrare cu încetinitorul (slow motion) .

FX6 include și un procesor de imagine BIONZ XR, utilizat în premieră pentru noua cameră Sony Alpha 7S III, ce oferă o performanță de procesare de până la patru ori mai mare, în comparație cu modelul FS5 II.

Top video

Inspirat de funcționalitățile de autofocalizare regăsite pe camerele Sony Alpha, modelul FX6 oferă un sistem de autofocalizare hibridă cu 627 puncte AF de detecție a fazei în plan focal cu recunoaștere facială și Real-time Eye AF la un număr de cadre ridicat, cu AF continuu, permițându-le operatorilor de cameră să urmărească cu precizie și fără efort subiecții aflați în mișcare rapidă, inclusiv în slow motion, fără a pierde niciun moment focalizarea.

Noul model FX6 oferă și filtre variabile de densitate neutră (ND) electronice, interne, pentru un control mai ușor și fluid al densității filtrelor camerei.

Creatori în mișcare

Realizată pe un șasiu durabil din aliaj de magneziu, cu dimensiuni de 4.6 inci x 6 inci x 4.5 inci (116 mm x 153 mm x 114 mm) și cu o greutate de 890 de grame, FX6 are un design compact, lucru care le permite utilizatorilor să o ia cu ei oriunde, pentru înregistrare în orice condiții. Noua cameră include și un mecanism de disipare a căldurii, pentru a menține componentele camerei în parametrii normali de funcționare și a preveni supraîncălzirea lor, chiar și în timpul sesiunilor extinse de înregistrare. FX6 are, de asemenea, un design modular ce le permite utilizatorilor să combine cu ușurință accesoriile dorite, precum grip-uri sau vizoare electronice, dar și să atașeze camera la alte dispozitive precum gimbal-uri sau drone.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: