Companii Stiri

NEPI Rockcastle este interesată să cumpere terenul de la Romexpo

3 sept. 2020 2 min

NEPI Rockcastle este interesată să cumpere terenul de la Romexpo

Reading Time: 2 minute

Grupul NEPI Rockcastle își exprimă interesul de a oferi un preț Statului român pentru terenul de la Romexpo sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliară, fără să fie nevoie ca acesta să fie transferat gratuit către o entitate privată, în considerarea dezvoltării unui proiect comercial.

Compania își manifestă astfel interesul de a participa la o licitație publică de selecție a investitorului pentru dezvoltarea proiectului de la Romexpo.

Lider de piață, NEPI Rockcastle investește de mai bine de 13 ani în România și are un portofoliu de peste 20 de proiecte imobiliare complexe dezvoltate în toată țara, estimate la o valoare de circa 2 miliarde de euro.

NEPI Rockcastle crede în beneficiile acestui proiect pentru România, care are puterea de a dezvolta zona și de a susține economia locală, și este oricând pregătită să îl dezvolte pe măsura anvergurii sale.

Context

Propunerea NEPI Rockcastle vine după ce Parlamentul a votat în 2 septembrie o lege prin care dă gratis dreptul de proprietate pentru cele 46 de hectare din nordul Bucureștiului către Camera Comerț și Industrie a României. Camera de Comerț și Industrie a anunțat că pe terenul primit gratis de la statul român vrea să dezvolte un mega-proiect imobiliar cu grupul Iulius din Iași. Mai multe detalii aici.

Cine este NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle este principalul grup de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, fiind prezent în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Serbia și Lituania. Recent, AFI Europe NV a încheiat achiziția a patru proiecte de birouri Clasa A în România, care au făcut parte din portofoliul NEPI Rockcastle, în urma unei tranzacții în valoare de 294 de milioane de euro. Începând de astăzi, cele patru proiecte sunt parte a portofoliului deținut de AFI Europe Romania. Este cea mai mare tranzacție din istoria pieței din România.

Din portofoliul NEPI Rockcastle din România fac parte Mega Mall, Promenada Mall București, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre București, Iris Titan Shopping Center București, Shopping City Timișoara, City Park Mall din Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzău și Shopping City Târgu Mureș.

Credit foto: Photo 115292547 © Mihai Olaru | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: