Companii Finanțe

Grupul norvegian Visma preia 50% din SmartBill

16 dec. 2019 < 1 min

Grupul norvegian Visma preia 50% din SmartBill

Reading Time: < 1 minut

Grupul norvegian Visma, cu afaceri de peste 8 miliarde euro, anunță preluarea a jumătate din compania SmartBill, primul ecosistem software de business din România. Tranzacția se află în plin proces de aprobare de către autoritățile române.

Fondatorii SmartBill, Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățînă, vor păstra controlul, pentru a continua implementarea strategiei și viziunii lor.

Fondurile Catalyst Romania și Gecad Ventures au investit în februarie 2016 peste 1 milion de euro în SmartBill și rămân, de asemenea, în companie, la fel și Lucian Todea, investitor de tip angel, intrat în companie în 2013.

SmartBill este o suită de aplicații cloud care urmărește automatizarea proceselor, emiterea documentelor și transferul de date, furnizând soluții de facturare, gestiune și contabilitate pentru mai bine de 65.000 de clienți, de la PFA-uri, la IMM-uri, și până la multinaționale, din toate sectoarele de business, precum servicii și comerț.

Lunar, mai bine de 2 milioane de documente, cu o valoare de peste 4 miliarde euro/an, sunt emise prin intermediul platformei SmartBill, care și-a crescut business-ul de 5 ori în ultimii 4 ani, cu creșteri anuale de 50%.

Parteneriatul se aliniează strategiei Visma de a realiza și livra soluții cloud pentru conducerea și gestiunea afacerilor mici și mijlocii, în Europa de nord și Europa centrala și de est.

Visma este deja prezent pe piața din România cu birouri de R&D în Sibiu și Timișoara, cu peste 500 de angajați.

Tranzacția a fost asistată de firmele de avocatură RTPR & Allen & Overy și Wolf Theiss.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: