Antreprenori by eMAG

Gecad devine Fond de investiții

21 oct. 2016 < 1 min

Gecad devine Fond de investiții

Reading Time: < 1 minut

Grupul de companii IT Gecad, înființat de Radu Georgescu (foto), devine oficial Gecad Ventures.

Gecad Software a fost prima companie din portofoliu. Au urmat Gecad Technologies, celebră pentru dezvoltarea soluției antivirus RAV și apoi pentru dezvoltarea serverului de email Axigen. Pe rând au fost înființate ePayment, prima platformă locală pentru gestionarea plăților online cu cardul, iar apoi Avangate, furnizor de soluții eCommerce pentru producătorii de software. Cele mai multe dintre aceste companii au fost, rând pe rând, achiziționate de jucători relevanți la nivel global precum Microsoft (RAV), fondul de investiții Naspers (ePayment) și compania americană de investiții financiare Francisco Partners.

„Gecad Ventures este un pas firesc în călătoria începută ca fond de investiții. Sectoarele în care suntem interesați să investim și atenția acordată proiectelor early-stage rămân neschimbate, vorbim de o poziționare nouă, mult mai potrivită unui fond de investiții.”, a declarant azi Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures.  

gecad_ventures

 Printre cele mai recente investiții ale fondului se numără Vector Watch, ceasul inteligent cu o autonomie a bateriei de 30 zile, SymphoPay, platformă tehnologică ce permite comercianților și băncilor partenere integrarea plăților cu cardul prin POS-uri inteligente și Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: