Finanțe Stiri

Grupul Vardinogiannis a finalizat achiziția Marfin Bank

20 iul. 2018 2 min

Grupul Vardinogiannis a finalizat achiziția Marfin Bank

Reading Time: 2 minute

Grupul Vardinogiannis a finalizat achiziția Marfin Bank, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României (BNR).

Ca parte a strategiei de investiții în România, Grupul Vardinogiannnis a achiziționat deja Marfin Leasing și continuă să își consolideze așadar prezența pe piața financiară locală. Mediul de afaceri din România, precum și clienții băncii, beneficiază acum de puterea și încrederea conferite de unul dintre cele mai solide grupuri de companii din Europa, a arătat grupul, într-un comunicat de presă.

Grupul Vardinogiannis operează în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media.

“Grupul Vardinogiannis are putere financiară semnificativă și o vastă expertiză internațională de business. Credem în potențialul pieței locale și suntem determinați să ne consolidăm în mod sustenabil prezența în România, precum și să generăm valoare adăugată pentru mediul de afaceri local”, a declarat Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis în România.

Cu o tradiție de peste 20 de ani pe piața financiară locală, Marfin Bank are 30 de sucursale și un volum al activelor de aproape 2 miliarde lei. În 2017, banca a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei.

Grupul Vardinogiannis este unul dintre cele mai solide și bine capitalizate conglomerate de business din Europa, cu operațiuni internaționale în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media. Totodată, grupul Vardinogiannis este acționarul majoritar al Motor Oil Hellas Corinth Refineries, companie  listată la Bursa din Atena, cu o capitalizare de piață de 2,1 miliarde euro. Motor Oil are una dintre cele mai avansate tehnologic rafinării din Europa, cu o istorie de peste 45 de ani. În 2017, Motor Oil a înregistrat vânzări totale de 7,8 miliarde euro, în timp ce profitul operațional EBITDA a fost de 620 milioane euro, iar profitul după taxe a fost de 314 milioane euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: