Antreprenori by eMAG Stiri

Guvernul va acorda granturi de 1 mld. euro pentru IMM-uri. Ce domenii sunt vizate

17 iul. 2020 < 1 min

Guvernul va acorda granturi de 1 mld. euro pentru IMM-uri. Ce domenii sunt vizate

Reading Time: < 1 minut

Ministerul Fondurilor Europene (MEF) a prezentat în ședința de guvern din 16 iulie proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de finanțări de 1 miliard de euro către IMM-uri, pentru a le sprijini să își desfășoare activitatea în contextul crizei sanitare generate de pandemia COVID-19.

Proiectul de Ordonanță de Urgență prevede măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în contextul crizei COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Granturile acordate vor fi de trei tipuri:

  1. Microgranturi: Total 100 milioane euro pentru: IMM-uri fără niciun angajat, PFA-uri și ONG-uri cu activitate economică în domeniiile cultural-artistice și cinematografie, cabinete medicale individuale implicate în tratarea pacienților infectați cu COVID. Valoarea unui microgrant va fi de 2.000 euro și vor fi sprijiniți aproximativ 50.000 de beneficiari.
  2. Granturi pentru capital de lucru: Total 350 milioane euro pentru IMM-uri din domenii de activitate precum: HoReCa, serviciile de transport, industria de evenimente, editurile și bibliotecile. De aceste finanțări vor beneficia aproximativ 65.000 de firme din România.
  3. Granturi de investiții: Total 550 milioane euro – IMM-urilor din industria alimentară, energie, echipamente, servicii de îngrijire, reparații și întreținere, turism, hoteluri, confecții etc. Valoarea acestora va fi între 50.000 euro și 200.000 euro, în funcție de nevoile de finanțare ale proiectelor de investiții depuse pentru contractarea de finanțări.

Granturile vor fi acordate de către administratorii schemei de ajutor de stat – Ministerul Economiei, Energiei și al Mediului de Afaceri (MEEMA) în parteneriat cu Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: