Lifestyle Stiri

Hamburger vegetarian de la McDonald’s: anul viitor apare McPlant, alternativa din plante la carne

9 nov. 2020 < 1 min

Hamburger vegetarian de la McDonald’s: anul viitor apare McPlant, alternativa din plante la carne

Reading Time: < 1 minut

Gigantul fast-food McDonald’s a anunțat că va începe să testeze anul viitor pe mai multe piețe un hamburger în care carnea va fi înlocuită de un substitut vegetarian, ca parte a unei noi game de produse pe bază de plante denumite McPlant.

Potrivit lui Ian Borden, președintele diviziei internaționale a McDonald’s, McPlant a fost creat „de către McDonald’s pentru McDonald’s” și noua gamă de produse va include și produse care înlocuiesc carnea de pui.

Anunțul a avut dus rapid la scăderea cu 6% a acțiunilor Beyond Meat, compania care face produse pe bază de plante ce înlocuiesc carnea și care a furnizat către McDonald’s chiftelele vegetariene folosite în testarea unui hamburger fără carne, derulată anul trecut în Canada. Investitorii sperau ca cele două părți să înceapă o relație pe termen lung, dar anunțul privind McPlant arată că nu va fi cazul.

McDonald’s a derulat între septembrie 2019 și aprilie 2020 teste cu PLT, un hamburger fără carne, în câteva zeci de restaurante din provincia canadiană Ontario și de atunci a spus că nu intenționează să-l reintroducă în ofertă.

Pe alte piețe, hamburgerii vegetarieni ai McDonald’s au avut ceva mai mult succes. În Germania, de exemplu, hamburgerii vegetali produși de Nestle se regăsesc și acum în meniul restaurantelor gigantului fast-food.

Nici rivalii McDonald’s nu stau cu mâinile în sân. Anul trecut, Burger King a lansat un hamburger Whopper vegetarian, a cărui chiftea vegetariană este produsă de Impossible Foods, alt jucător important pe piața alternativelor la carne.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: