Companii Stiri

Holcim România deschide o Școală Tehnică la Aleșd, unde va pregăti specialiști în domeniul construcțiilor

11 mai 2021 2 min

Holcim România deschide o Școală Tehnică la Aleșd, unde va pregăti specialiști în domeniul construcțiilor

Reading Time: 2 minute

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe plan local, anunță că deschide o Școală Tehnică la fabrica sa de ciment din Aleșd, județul Bihor.

Compania le va oferi absolvenților de liceu, din anul școlar 2021-2022, o ofertă educațională și de formare profesională privind specializarea în industria cimentului.

Programul de școlarizare propus de Holcim România este gratuit și recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și de Ministerul Educației. La finalul programului de școlarizare, absolvenții vor avea posibilitatea de angajare în cadrul Holcim România.

Proiectul va porni cu o amplă campanie de atragere a tinerilor absolvenți de licee cu profil tehnic sau real, ce se va desfășura în perioada mai – septembrie a.c. Localitățile vizate pentru această campanie sunt: Aleșd, Arad, Aiud, Blaj, Carei, Câmpulung Muscel, Oradea, Satu Mare, Teiuș, Timișoara și Turda.

Elevii interesați de “Școala Tehnică” se vor putea înscrie în program în perioada 10 iulie – 7 septembrie, pe bază de dosar. Ulterior, între 8 – 10 septembrie, ei vor susține o serie de testări la matematică, fizică, chimie, limba engleză, dar și o evaluare a profilului psihologic, precum și un interviu cu un specialist Holcim.

Fabrica Holcim Alesd
Fabrica Holcim Aleșd

Desfășurat în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, programul presupune doi ani de școlarizare, timp în care elevii vor dobândi o bază teoretică solidă privind specializarea de tehnician în industria cimentului și vor avea ocazia să facă practică în fabricile grupului Holcim.

Sesiunile practice vor fi susținute de specialiști din sectorul construcțiilor din cadrul Holcim și Somaco, iar ele includ: tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanța mecanică, preventivă și electrică, calitatea și tehnologia prefabricatelor, sănătatea și securitate în muncă, protecția mediului.

Modulul general de educație va fi asigurat de profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd și include următoarele materii: matematică, fizică, chimie, limba engleză, limba germană, desen tehnic și informatică.

Facilitățile care privesc cazarea, transportul și masa vor fi suportate integral de grupul Holcim, pe toată durata anilor de studiu. De asemenea, elevii cu rezultate deosebite vor obține și burse de merit.

„Prin intermediul Școlii Tehnice ne dorim să aducem alături de noi tineri dornici să descopere această industrie a construcțiilor, care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunităților. În cadrul Școlii, elevii vor avea posibilitatea să se dezvolte învățând de la specialiști în domeniu. Suntem mândri că, prin acest proiect, sprijinim formarea noilor generații de profesioniști și ducem mai departe angajamentul nostru de a construi o lume mai bună.”

Florina Rusneac, Manager de Resurse Umane în cadrul Holcim Aleșd și Turda

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: