fbpx
Lifestyle Stiri

Vacantele exotice tot mai ieftine2 min

20/04/2015 2 min read

Vacantele exotice tot mai ieftine2 min

Reading Time: 2 minute

Va place sa calatoriti? Atunci, este bine sa stiti ca, de la an la an, preturile pentru vacante exotice au scazut cu 6%. Si, se pare ca scaderile vor continua si in viitor.

Una dintre tendintele din industria turismului din Romania in ultimii doi ani a fost cresterea accesibilitatii destinatiilor exotice. De la an la an, turistii si-au putut rezerva sejururi fie la preturi mai mici, fie cu mai multe servicii incluse. 

“Dupa 8 ani de activitate si peste 164.000 de zile de vacanta vandute, tot mai multe agentii de turism sau hoteluri partenere din strainatate ne scriu ca sa ne ofere reduceri suplimentare pentru turistii nostri. Sunt interesati de potentialul pietei din Romania si se intampla deseori, de exemplu, in Republica Dominicana, Mexic sau Cuba sa umplem hotelurile de romani in anumite perioade. Deci, si romanii sunt interesati de destinatiile exotice pe care le oferim”, spune Sorin Stoica, co-proprietar al agentiei de turism Eturia, specializata pe vacante personalizate si circuite in destinatii exotice.

Specialistii de la Eturia au identificat trei motive pentru care sejururile in destinatii exotice sunt mai accesibile:

Turistii romani opteaza mai des pentru vacante in destinatii exotice

Cresterea cererii pentru sejururile exotice angreneaza automat si preturi mai mici. Agentiile de turism isi pot rezerva mai multe camere si bilete de avion, beneficiind de tarife de grup mai bune

Intarirea colaborarii agentiilor de turism cu partenerii locali straini

Partenerii locali ai agentiilor de turism din Romania au inteles dinamica turistilor din Romania si isi doresc sa lucreze mai mult cu turistii din Europa de Est. Cu cat rulajul de vacante este mai mare, cu atat tarifele percepute sunt mai mici sau includ servicii suplimentare.

Promotiile la bilete de avion

Biletul de avion este una dintre cheltuielile cele mai importante in conturarea pachetului final de vacanta. Promotiile companiilor aeriene determina preturi mai mici ale sejururilor turistice, iar in ultimii doi ani, companiile aeriene au avut reduceri semnificative si oferte speciale pentru destinatiile exotice.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *