Lifestyle Stiri

Horia Tecău, ambasador UNICEF în România

11 apr. 2017 3 min

Horia Tecău, ambasador UNICEF în România

Reading Time: 3 minute

Campionul mondial la tenis, Horia Tecău este, de astăzi, noul ambasador național pentru UNICEF în România, alăturându-se unei serii de sportivi și celebrități care mai dețin acest titlu.

Horia Tecău s-a alăturat de curând inițiativelor UNICEF și va sprijini copiii din România prin timpul și renumele său, prin activități private și donații. Campionul mondial la tenis sprijină copiii din țară de mai multă vreme și militează pentru accesul acestora la sănătate și educație de calitate. „Sunt onorat să fiu desemnat Ambasador Național pentru UNICEF în România și mă angajez să sprijin respectarea drepturilor copilului și, în special, accesul tuturor copiilor la grădiniță și la școală”, a declarat Horia Tecău. „Din viața mea de sportiv am învățat că este nevoie de eforturi pe termen lung și de o echipă pentru a obține cele mai bune rezultate. Pentru copiii din țara noastră trebuie să ne unim eforturile ca ei să primească o educație incluzivă de calitate și să își atingă visurile”, adaugă tenismenul.

Alături de ambasadori internaționali precum David Beckham, Shakira, Roger Federer, Serena Williams, dar și de cei naționali ca Gheorghe Hagi, Smiley sau Andreea Marin, Horia va aduce în atenția publică mesajele copiilor care au nevoie de sprijin astfel încât drepturile lor să fie respectate și să aibă șansa la o viață mai bună.   

Horia s-a alăturat pentru prima oară echipei UNICEF în România în decembrie 2016 când a susținut eforturile organizației internaționale de a atrage și recruta Mesageri UNICEF, persoane care să convinga în stradă persoanele pentru a face donații lunare pentru copiii vulnerabili din România și de la nivel internațional. Recent, Horia a vizitat comuna Motoșeni din județul Bacău, una dintre cele 45 de comunități unde UNICEF în România implementează programul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. El a vrut să cunoasca munca UNICEF la nivel local, în județul Bacău. În comuna Motoșeni, Horia a întâlnit copii frumoși, educați, cuminți, a cunoscut profesioniști de la nivel local și cadre didactice bine pregătite, care își fac munca cu multă dragoste și din pasiune.

„Ce am văzut că se întâmplă în Bacău îmi va da motivația și speranța că toți copiii din România pot crește alături de părinții lor, se pot bucura de iubire și protecție, pot merge la grădiniță și la școală pentru a-și atinge potențialul maxim”, spune Horia Tecău.

Ca jucător profesionist de tenis, în aproape 15 ani de carieră, Horia Tecău a câștigat mai bine de 30 de titluri mondiale, iar printre cele mai prestigioase se numărăWimbledon 2015, Turneul Campionilor 2015, sau Australian Open. La Jocurile Olimpice de anul trecut de la Rio de Janeiro, tenisemul a reprezentat România, alături de Florin Mergea și a scris istorie, câștigând medialia de argint, prima medalie olimpică a tenisului românesc.

 „Horia Tecău este mai mult decât un campion mondial la tenis, el este și un campion pentru copii. El militează de mai mulți ani pentru copii și pentru accesul lor la sănătate și educație de calitate”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România. Ne bucurăm să îl avem alături pe Horia în calitate de Ambasador Național pentru UNICEF în România. Împreună putem convinge și mai mulți oameni că educația trebuie să fie o prioritate dacă vrem copii fericiți și un viitor mai bun pentru noi toți”, a adăugat Sandie Blanchet.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: