Lifestyle Stiri

Ideo Ideis, acasa, la Alexandria

5 aug. 2014 2 min

Ideo Ideis, acasa, la Alexandria

Reading Time: 2 minute

Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis din Alexandria, ajuns la a IX-a editie, continua procesul de educatie alternativa prin arta, inceput in 2006. In plus, incepand de anul acesta, in structura festivalului, celor noua trupe de liceeni din toata tara li se alatura o a zecea trupa locala, iar sectiunea “Competitie” devine “Spectacole de Teatru Tanar”.

“In fiecare an cand incepem pregatirile pentru editia curenta, ne gandim cum putem sa evoluam, si-atunci e timpul sa evaluam. Asa am realizat ca la Ideo Ideis e ca-n familie, fiecare invata de la ceilalti si ii invata pe ceilalti la randul sau, si-atunci a devenit clar ca la Ideo Ideis nu exista competitie. De fapt, nu este vorba de o schimbare in structura festivalului, ci despre o formalizare a unui proces care se intampla deja natural, la nivel informal. Cele 10 trupe de liceeni nu concureaza intr-o competitie in fata unui juriu, ci joaca pe o scena in fata unor mentori”, a declarat Andreea Bortun, co-presedinte, Ideo Ideis.

Campania de comunicare “Tu cand mai ajungi pe-acasa?”, realizata de echipa festivalului, pune accent pe asemanarile dintre relatiile care se leaga intre membrii unei familii si cele dintre participantii la festival.

“ Tot timpul, atat noi cat si cei care participa la festival, vorbim despre intalniri fericite, despre magia si energia de la Ideo Ideis. Suntem ca o familie care se mareste an de an si in care fiecare membru invata constant ceva nou, e ajutat sa creasca, sa-si descopere si sa-si puna in valoare calitatile, dar uneori familia te mai si enerveaza. De exemplu, imediat ce ai parasit casa parinteasca, fiecare conversatie se incheie cu <tu cand mai ajungi pe-acasa?>, si de-aici a pornit campania de anul asta. De 9 ani suntem o familie, iar anul asta suntem familia cicalitoare care te cheama acasa, la Alexandria intre 18 si 26 august”, spune Alexandru Ion, co-presedinte, Ideo Ideis.

Marcel Iures, presedintele de onoare al Ideo Ideis, va urca si anul acesta pe scena Casei de Cultura din Alexandria impreuna cu George Mihaita, cu spectacolul ‘Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?’, de Catalin Stefanescu, dupa romanul “Morometii” al lui Marin Preda, in regia lui Alexandru Dabija.

La fel ca in fiecare an, Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis din Alexandria include opt sectiuni: Atelierele de Teatru Tanar, Atelierele de Maiestrie, Spectacolele de Teatru Tanar, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Tarzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis si evenimentele dedicate comunitatii din Alexandria (spectacolele de strada, proiectii gratuite de film, ateliere de dezvoltare personala pentru copii si parinti si reprezentatiile din cadrul terasei Conciato, spatiul inaugurat anul trecut ca scena de debut pentru studenti sau tineri absolventi ai facultatilor de teatru din Romania).

Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis are loc la Alexandria, in perioada 18-26 august.

Festivalul este organizat de Asociatia Culturala TETA, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, si finantat de AFCN.

Parteneri: Primaria Municipiului Alexandria, Daescu Bortun Olteanu, FITS, TIFF, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Judetean Teleorman, Societal, Mai Mult Verde, Conciato, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Consiliul Judetean Teleorman, Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman.

Proiectul este de asemenea finantat de OMV Petrom prin competitia de proiecte “Idei din Tara lui Andrei”.

Sponsori: BRD, Bitdefender, CEZ Vanzare, Wirom, Avon, Illy, Proinvest, SC Brain SRL, Aurelian Sandulescu si clotier.ro.

Parteneri media: RFI; Institute, The Magazine; liternet.ro; SUB25; 121.ro; yorick.ro; ziarulmetropolis.ro; Decat o Revista; Revista Arte si Meserii; Ziarul Liber in Teleorman; Teleorman TV.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: