Companii Stiri

IKEA lansează un Fond pentru Egalitate de Gen

5 dec. 2018 < 1 min

IKEA lansează un Fond pentru Egalitate de Gen

Reading Time: < 1 minut

În contextul în care, potrivit celui mai recent Indice al Egalității de Gen, România se află pe locul 25 din 28, în cadrul Uniunii Europene, în ceea ce privește egalitatea de gen, IKEA România lansează prima ediție a Fondului IKEA pentru Egalitate de Gen, cu valoarea totală de 630.450 lei, iar partener în acest proiect este Fundația Comunitară București.

Fondul va susține financiar, timp de trei ani, proiecte, din București și Ilfov, care stimulează independența economică a femeilor aflate în situații de vulnerabilitate și promovează parteneriatul de gen. Propunerile de proiect pot fi trimise până pe 21 ianuarie 2019, pe platforma programului.

Cine poate aplica?

Pot aplica organizații non-guvernamentale, neafiliate politic, echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de inițiativă fără personalitate juridică, sau întreprinderi sociale care vor desfășura activitățile propuse în Municipiul București sau județul Ilfov.

Proiectele vor fi selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experiență în domeniul studiilor și politicilor de gen, dezvoltării comunitare și implicării sociale.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, precum și formularele de aplicație sunt disponibile pe site-ul fondului.

Foto: ID 129084990 © Bulat Silvia | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: