fbpx
Companii Stiri

IKEA România lansează expoziţia „Tradiţii în viitor”

30/06/2017

author:

IKEA România lansează expoziţia „Tradiţii în viitor”

IKEA România în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” lansează astăzi expoziţia temporară „Tradiţii în viitor” în Cantonul de drum din Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti. Expoziţia-experiment, unică în lumea IKEA, constă în amenajarea unui canton cu etaj în stil românesc, mobilat în stilul scandinav IKEA, păstrând elemente autentice de artă populară românească.

Expoziţia „Tradiţii în viitor” este modul prin care IKEA îşi arată respectul faţă de tradiţiile româneşti, la împlinirea a 10 ani de la deschiderea magazinului IKEA din Bucureşti. Astfel, pentru prima oară în Muzeul Satului, bucătăria METOD întâlneşte ulciorul românesc de ceramică smălţuită, poliţa GAMLEBY întâlneşte vasele de Horezu şi lingurile de lemn lucrate de meşteşugari români, covoarele SILKEBORG pun în valoare mixul unic tradiţional, iar cadrul de pat din lemn de mesteacăn GJÖRA este pus în aceeaşi încăpere cu icoana încadrată de ştergar, cu elemente ale costumelor populare de sărbătoare şi cu lada de zestre a bunicii.

Fiecare cameră amenajată în magazinul IKEA din București este concepută de designeri pornind de la povestea unei familii, iar acest proiect nu a fost diferit. Casa IKEA din Cantonul de drum românesc are o poveste a ei: Un cuplu tânăr moștenește un canton de drum într-o zonă rurală din România și îl transformă într-o casă de vacanță. Este un loc în care ei au ales să pună în valoare obiectele de mobilier și accesoriile moștenite, alături de produse cu design scandinav modern de la IKEA.

Cantonul de drum a fost transformat într-o locuință funcțională în care au fost amenajate o bucătărie, o cameră de zi, un dormitor și o cameră de baie.

Expoziția „Tradiții în viitor” este deschisă pentru public în Cantonul de drum din Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Șoseaua Kiseleff, nr. 28, începând de astăzi și până pe 30 august inclusiv. Programul de vizitare este: Luni: 9.00 – 17.00; Marți– Duminică: 9.00 – 19.00.

 

Galerie Foto

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE