BizRemote by certSIGN Finanțe Interviuri

IMM Invest: Sprijin pentru dezvoltare

iun. 29, 2020 2 min

IMM Invest: Sprijin pentru dezvoltare

Reading Time: 2 minute

Am întrebat-o pe Raluca Nicolescu, director Aria IMM a Raiffeisen Bank, cum evoluează programul IMM Invest și ce dificultăți au întâmpinat antreprenorii. Dar cum se văd lucrurile din cealaltă parte, a antreprenorilor care au avut nevoie de finanțare pentru a depăși criza provocată de pandemie? Clujenii de la Geo Search au fost afectați de restricțiile impuse de criza sanitară, iar finanțarea obținută prin IMM Invest a venit la fix pentru a susține echipa de 25 de angajați și planurile companiei de dezvoltare pe piața internațională.

Geo Search a fost înființată în 2006 și oferă servicii în domeniul ingineriei geotehnice, acoperind tot spectrul de lucrări, de la foraje geotehnice, încercări de laborator, la proiectare geotehnică și instrumentare și monitorizare. “Antreprenoriatul, în cazul meu, a debutat cu aceeași dată. Nu intenționam să îmi încep cariera de inginer pe un post de management, însă din dorința de a activa în domeniu și datorită oportunităților am considerat că este util să poți lua decizii și să fii flexibil într-o piață încă în formare. Dacă în 2006 am început cu două persoane, în prezent sunt 25 de persoane angajate în companie”, spune Florin Borbei, fondatorul Geo Search.

Impactul pandemiei asupra companiei nu s-a lăsat prea mult așteptat. Primele efecte ale crizei COVID-19 s-au succedat relativ rapid. A început cu reducerea numărului de proiecte noi și a fost urmată de reducerea capacității de deplasare a echipelor de investigații geotehnice coroborată cu relocarea muncii la domiciliu.

Dorința de a susține echipa de 25 de oameni l-a determinat pe antreprenor să acceseze un credit în cadrul programului IMM Invest. “Calitatea produselor și serviciilor furnizate de Geo Search este rezultatul unei echipe de specialiști care au o etică profesională impecabilă. Echipa pe care o are acum Geo Search este rezultatul mai multor ani de formare profesională, eforturi și sacrificii din partea colegilor mei pentru a crește performanța și calitatea serviciilor”, spune antreprenorul.

Procedura de accesare a creditului a durat aproximativ trei săptămâni de la depunerea cererii noastre. Partea cea mai provocatoare a accesării cre­ditului a fost completarea corectă a formularului de aplicare. “În ceea ce privește procedura ce a urmat, totul a decurs foarte repede, și aici țin să mulțumesc echipei Raiffeisen Bank, care a fost foarte operativă, pentru atitudinea proactivă și profesionalism. În aceste momente aflăm dacă o bancă este un par­tener sau doar un furnizor de servicii financiare”, arată Florin Borbei.

Pe termen lung Geo Search își dorește să devină o companie care oferă servicii de referință în domeniul ingineriei geotehnice și mizează pe parteneriatele pe care le are pe plan național și internațional. “Contextul pieței este și va fi unul favorabil pentru acest domeniu și se suprapune perfect peste nivelul de maturitate al companiei noastre. Pe termen scurt dorim să diversificăm serviciile și să inovăm cât mai mult posibil pentru a fi mai performanți și mai eficienți”, spune antreprenorul.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 344 (15 iunie – 15 iulie 2020). Dacă doriți să primiți Revista Biz prin curier, vă puteți abona aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: