Companii Stiri

Immofinanz finalizeaza vanzarea portofoliului logistic

02/02/2016 < 1 min read

Immofinanz finalizeaza vanzarea portofoliului logistic

Reading Time: < 1 minut

Immofinanz a finalizat cu succes vanzarea portofoliului sau logistic catre Blackstone, anunta compania, intr-un comunicat de presa. Blackstone va integra toate activele in Logicor, platforma logistica europeana a companiei. Vanzarea a fost finalizata pe 1 februarie si presupune un aflux net de numerar (dupa rambursarea creditelor) de aproximativ 305 milioane de euro.

Din acest total, aproximativ 245 milioane de euro vor fi transferate imediat. Restul sumei va fi achitata pana la sfarsitul lunii octombrie 2016, dupa transferul celor trei proiecte de dezvoltare ce vor fi finalizate de catre Immofinanz, conform acordului incheiat.

Tranzactia se bazeaza pe o valoare totala a proprietatilor de aproximativ 536 milioane de euro, excluzandcosturile restante de constructie de aproximativ 28 milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Acest pret reflecta valoarea proprietatilor la data de 31 iulie 2015.

„Prin aceasta vanzare, finalizam reorientarea Immofinanz pentru a ne concentra exclusiv pe active din sectoarele comerciale de retail si birouri. Fondurile generate dinaceasta tranzactie vor consolida bilantul contabil si vor fi investite in extinderea portofoliului nostru de birouri de inalta calitate din Germania, pana in 2018″, a explicat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz (foto).

Blackstone a achizitionat toate cele 36 de proprietati logistice finalizate, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 1 milion metri patrati. Proprietatile sunt localizate, in principal, in Germania (24), precum si in Ungaria (5), Romania (3), Polonia (2), Slovacia (1) si Rusia (1). Tranzactia a inclus, de asemenea, trei proiecte indezvoltare din Hamburg (Germania), Bucuresti si Ploiesti (Romania), precum si un stoc de terenuri.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă