Stiri

Studiu: reabilitarea termică a clădirilor poate reduce factura la încălzire cu 40%

18 dec. 2020 < 1 min

Studiu: reabilitarea termică a clădirilor poate reduce factura la încălzire cu 40%

Reading Time: < 1 minut

Reabilitarea termică a clădirilor poate reduce factura la încălzire chiar şi cu 40%, însă proiectanţii clădirilor şi instituţiile care dau avize nu pun suficient accent pe aceste lucruri, arată un studiu al Asociaţiei Energia Inteligentă.

Izolarea corespunzătoare a locuinţei determină reduceri ale costurilor anuale cu energia de până la 40% şi asigurarea unor condiţii de igienico-sanitare optime desfăşurării vieţii în interiorul acestei locuinţe. Alături de economia realizată, reducerea emisiilor de CO2 este considerabilă, contribuindu-se astfel la protejarea mediului înconjurător, se arată în studiu.

Potrivit asociației, pierderile cele mai mari se înregistrează prin placa peste subsolul neîncălzit cca. 38% din total. Alte 25 de procente se pierd prin pereţii exteriori, iar 21% prin ferestre.

„Putem concluziona: suprafeţele vitrate sunt importante <consumatoare> de energie, pierderile prin aceste tipuri de elemente crescând mult cu suprafaţa; grinda neizolată de asemenea este un important <consumator> de energie, chiar dacă suprafaţa acesteia este mică”, se mai arată în studiu.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: