fbpx
Stiri

Studiu: reabilitarea termică a clădirilor poate reduce factura la încălzire cu 40%1 min

18/12/2020 < 1 min read

author:

Studiu: reabilitarea termică a clădirilor poate reduce factura la încălzire cu 40%1 min

Reading Time: < 1 minut

Reabilitarea termică a clădirilor poate reduce factura la încălzire chiar şi cu 40%, însă proiectanţii clădirilor şi instituţiile care dau avize nu pun suficient accent pe aceste lucruri, arată un studiu al Asociaţiei Energia Inteligentă.

Izolarea corespunzătoare a locuinţei determină reduceri ale costurilor anuale cu energia de până la 40% şi asigurarea unor condiţii de igienico-sanitare optime desfăşurării vieţii în interiorul acestei locuinţe. Alături de economia realizată, reducerea emisiilor de CO2 este considerabilă, contribuindu-se astfel la protejarea mediului înconjurător, se arată în studiu.

Potrivit asociației, pierderile cele mai mari se înregistrează prin placa peste subsolul neîncălzit cca. 38% din total. Alte 25 de procente se pierd prin pereţii exteriori, iar 21% prin ferestre.

“Putem concluziona: suprafeţele vitrate sunt importante <consumatoare> de energie, pierderile prin aceste tipuri de elemente crescând mult cu suprafaţa; grinda neizolată de asemenea este un important <consumator> de energie, chiar dacă suprafaţa acesteia este mică”, se mai arată în studiu.

Foto: Dreamstime

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *