BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Buget multianual al UE pentru a face față crizei

30 mart. 2020 < 1 min

Buget multianual al UE pentru a face față crizei

Reading Time: < 1 minut

Comisia Europeană va propune un nou proiect de buget multianual al UE pentru a face față consecințelor economice ale pandemiei de coronavirus, a anunțat președinta executivului european, Ursula von der Leyen.

„Pentru asigurarea relansării economice, Comisia va propune schimbări în proiectul de buget multianual pentru a face față consecințelor crizei coronavirusului”, a arătat Ursula von der Leyen într-un comunicat de presă. Proiectul va include un plan de relansare care va garanta menținerea coeziunii în cadrul Uniunii prin solidaritate și responsabilitate, a adăugat ea.

Premierul spaniol a cerut Uniunii Europene să ofere unită un răspuns economic și social comun în fața pandemiei de coronavirus care este o ”catastrofă ce ne afectează pe toți”. Pedro Sanchez consideră că blocului comunitar îi revine acum sarcina de a proteja cetățenii cei mai vulnerabili și țările cele mai afectate de consecințele pandemiei.

Liderii celor 27 de țări ale UE nu au reușit, în urmă cu o lună, să ajungă la o înțelegere asupra bugetului Uniunii în următorii șapte ani (între 2021 și 2027), atât în ce privește valoarea lui totală, cât și repartiția cheltuielilor (de la agricultură la domeniul digital, de la apărare la migrație).

Săptămâna trecută, cei 27 de lideri al țărilor din UE nu au reușit să ajungă la o înțelegere, în cadrul unei videoconferințe, asupra unei riposte economice comune puternice în fața crizei sanitare fără precedent care foarte probabil va arunca Europa și lumea întreagă în recesiune în acest an. Cei 27 de șefi de stat sau de guvern au dat un termen de două săptămâni miniștrilor de finanțe din zona euro pentru a face propuneri și a găsi o soluție adecvată la urgența gravă în care se află toate țările.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: